Les dietes cetogèniques ajuden als trastorns d'ansietat

les dietes cetogèniques ajuden als trastorns d'ansietat

Com podria una dieta cetogènica ajudar a la meva ansietat? O millorar els meus símptomes de Trastorn d'Ansietat Generalitzada (TAG), Trastorn de Pànic (TP), Trastorn d'Ansietat Social (TAS), Trastorn Obsessiu-Compulsiu (TOC) i/o Trastorn per Estrès Postraumàtic (TEPT)?

Les dietes cetogèniques ajuden als trastorns d'ansietat mitjançant la mediació de les patologies subjacents de la malaltia mental que són principalment de naturalesa metabòlica. Aquests inclouen hipometabolisme de la glucosa, desequilibris de neurotransmissors, estrès oxidatiu i inflamació.

introducció

En aquesta publicació, explicaré quins són els mecanismes biològics de reducció dels símptomes quan s'utilitza una dieta cetogènica per a malalties mentals. El meu objectiu és fer-ho d'una manera fàcil d'entendre. Poques persones es beneficien d'explicacions de bioquímica excessivament complicades utilitzant paraules i processos que no entenen. El meu objectiu és que puguis llegir aquesta entrada al bloc i després poder explicar com una dieta cetogènica ajuda a tractar les malalties mentals, i en particular els trastorns d'ansietat, als amics i a la família.

Aquesta entrada al bloc és una introducció a les dietes cetogèniques per als trastorns d'ansietat en general. En aquest post, descrivim els mecanismes implicats en la malaltia mental en general, en els quals l'ansietat és, òbviament, una categoria, i comentem els efectes terapèutics de la dieta cetogènica sobre aquests mecanismes.

També podeu llegir les publicacions que he escrit aplicant la dieta cetogènica a les patologies subjacents observades en poblacions específiques. Hi ha publicacions de bloc més detallades sobre l'ús de la dieta cetogènica com a tractament per als trastorns d'ansietat.

  Aquesta és una manera diferent d'avaluar la literatura sobre si una teràpia en particular pot ser útil o no per a un diagnòstic concret. Normalment, esperem (de vegades durant dècades o més) per a assaigs controlats aleatoris que estudiïn una teràpia molt específica combinada amb un diagnòstic i/o població molt específics. Però aquesta no és l'única manera d'avaluar si la teràpia pot ser útil o no.

  Pot tenir molt sentit explorar si podem modificar aquests mecanismes amb substàncies o intervencions que tinguin un efecte en aquestes mateixes vies. I tot i que sempre estic entusiasmat amb els ECA, hi ha moltes persones que pateixen trastorns d'ansietat en aquests moments. Avui. És possible que no estiguin obtenint un control adequat dels símptomes de l'estàndard d'atenció o que estiguin buscant una cura real en lloc dels models de reducció de símptomes. És possible que aquestes persones vulguin entendre millor la dieta cetogènica com a tractament per als trastorns d'ansietat.

  Espero que al final d'aquesta entrada entenguis millor la base d'evidència actual del seu ús en els trastorns d'ansietat i per què pot tenir beneficis més enllà dels que ofereixen els tractaments psicofarmacològics actuals.

  Què està passant al meu cervell que està causant la meva malaltia mental?

  En una revisió dels mecanismes biològics, aquest corrent (2020) revisar va discutir les quatre patologies subjacents clau que es veuen en les malalties mentals i discuteix com una dieta cetogènica pot influir en els símptomes de la salut mental.

  • Hipometabolisme de la glucosa
  • Desequilibris dels neurotransmissors
  • Estrès oxidatiu
  • Inflamació

  Repassem cadascun d'ells amb una mica més de detall.

  Hipometabolisme de la glucosa

  L'hipometabolisme de la glucosa és un trastorn metabòlic del cervell. Bàsicament significa que les neurones no utilitzen la glucosa com a combustible en determinades parts del cervell. Un cervell que no té el combustible adequat, fins i tot si mengeu molts aliments, és un cervell morint de fam. Un cervell famolenc està estressat i crida l'alarma de moltes maneres diferents. Aquestes maneres poden incloure altres factors d'inflamació, desequilibri de neurotransmissors i estrès oxidatiu que parlarem. Quan les cèl·lules cerebrals no reben el combustible adequat moren. Si moren prou cèl·lules cerebrals en una àrea determinada, veurem que les estructures cerebrals es redueixen. La memòria i la cognició comencen a deteriorar-se.

  Una dieta cetogènica, per definició, genera un combustible cerebral alternatiu conegut com a cetones. Les cetones poden entrar fàcilment a les cèl·lules neuronals del cervell i evitar la maquinària de les cèl·lules trencades sense permetre que entrin altres combustibles com la glucosa. El cervell passa d'intentar utilitzar un metabolisme basat principalment en glucosa a un metabolisme basat en greixos i cetones. Com us podeu imaginar, un cervell que pot accedir al combustible és un cervell que funciona millor.

  Però el paper de les cetones com a font de combustible és només el començament del que poden fer per a un cervell malalt o angoixat. Les mateixes cetones tenen alguns dels seus efectes molt positius. No és només que el cervell estigui alimentat amb energia. Les cetones en si mateixes no només mantenen el funcionament metabòlic, sinó que actuen com una cosa anomenada molècula de senyalització. I una molècula de senyalització és bàsicament com un petit missatger que corre, informant les seves cèl·lules sobre el que està passant al cos, de manera que la seva cèl·lula pugui gestionar la seva maquinària per fer el millor en aquell moment. La informació que donen aquestes molècules de senyalització és prou potent com per activar i desactivar els vostres gens fins i tot! Les cetones com a molècules de senyalització tenen el poder d'ajudar les cèl·lules a fer coses per ajudar-vos a cremar més greix per a combustible o altres finalitats, reduir l'estrès oxidatiu i augmentar la protecció del vostre cervell.

  β-HB (una mena de cetona) es considera actualment no només un substrat energètic per mantenir l'homeòstasi metabòlica, sinó que també actua com a molècula de senyalització de la lipòlisi moduladora, l'estrès oxidatiu i la neuroprotecció.

  Wang, L., Chen, P. i Xiao, W. (2021)

  És fàcil veure que una dieta cetogènica, que actua com una molècula de senyalització que tendeix a fer que passin més d'aquestes coses importants, podria ser molt beneficiosa per tractar els mecanismes patològics subjacents de la malaltia mental (que inclou els trastorns d'ansietat) que es van introduir a l'inici d'aquesta publicació.

  Desequilibris dels neurotransmissors

  La hiperglucèmia és un terme que s'utilitza per descriure els nivells de sucre en sang que s'eleven massa perquè el cos els controli. Si el vostre cos no pot controlar els nivells de glucosa, no pot evitar que causin danys als teixits. Fins i tot les persones sense un diagnòstic de diabetis lluiten amb la hiperglucèmia. Molts sense ni saber-ho. Fa temps que s'ha establert a la literatura que la hiperglucèmia o la incapacitat del cos per manejar la quantitat de glucosa (sucre) a la sang, crea inflamació. L'estrès oxidatiu és el que passa quan no tens prou antioxidants per compensar el dany que s'intenta produir per tota la inflamació que es produeix.

  Però espera un moment que dius, aquesta secció tracta sobre els desequilibris dels neurotransmissors. Se suposa que la inflamació i l'estrès oxidatiu vindran més tard. I estaria d'acord amb tu. Excepte la inflamació i l'estrès oxidatiu resultant que es produeix perquè la inflamació prepara l'escenari per als desequilibris dels neurotransmissors.

  Hi ha moltes vies diferents que afecten la creació de neurotransmissors, l'equilibri, el temps que romanen a les sinapsis per gaudir i utilitzar-los i com es descomponen. Però el millor exemple de desequilibri de neurotransmissors quan la inflamació és alta té a veure amb una cosa que anomenem robatori de triptòfan. El triptòfan és un aminoàcid que prové de la proteïna que mengeu. Aquesta part no és la part important del nostre exemple. El que és important és que il·lustrem què passa amb el triptòfan quan es troba en un entorn inflamatori. Sovint, i jo diria que el més freqüentment causat, un entorn inflamatori és menjant més hidrats de carboni dietètics dels que el vostre cos en particular pot suportar.

  I què restringim en una dieta cetogènica? Hidrats de carboni. I això què fa? Reduir la inflamació. I quines propietats màgiques de senyalització tenen algunes cetones? Reducció de la inflamació. I una dieta cetogènica ben formulada augmenta el conjunt de nutrients disponibles per fer l'antioxidant més potent que mai, que el vostre propi cos pot fer amb l'entorn metabòlic adequat i que tractarà l'estrès oxidatiu? D'acord ho sento. Ara estic tirant massa endavant. Em vaig emocionar una mica.

  Però sé que estàs tenint la idea!

  Per tant, suposem que el vostre cervell vol fer neurotransmissors amb el triptòfan que heu menjat. Si la teva inflamació és alta, el teu cos agafarà aquest triptòfan i farà MÉS d'un neurotransmissor anomenat glutamat. Fins a 100 vegades més del que faria normalment si aquest triptòfan s'hagués trobat amb un entorn intern menys inflamat i estressat. El glutamat és un neurotransmissor excitador. I, evidentment, en necessiteu perquè forma part d'un cervell ben equilibrat. Però la quantitat feta mentre el cos està inflamat o sota estrès oxidatiu crea molt més del que es necessita. Glutamat a nivells massa alts CREA ANSIETAT.

  En excés, el glutamat és el neurotransmissor per estar aclaparat i espantat. És un desequilibri de neurotransmissors especialment desagradable amb el qual moltes persones viuen i creuen que només forma part de la seva vida diària cada dia. I és molt probable que la seva dieta dominant en hidrats de carboni estigui perpetuant aquest desagradable desequilibri de neurotransmissors. Aquesta mateixa via que fa massa glutamat en un entorn d'alta inflamació i estrès oxidatiu afecta negativament l'equilibri d'altres neurotransmissors com la dopamina, la serotonina i el GABA. Redueix la creació d'alguna cosa que s'anomena Factor Neurotròfic Derivat del Cervell (BDNF), que és el que el teu cervell necessita (i molt!) Per ajudar-te a aprendre, recordar i curar els efectes de tota aquesta inflamació i estrès oxidatiu que està passant ( pel motiu que sigui).

  Aquesta següent peça és només la meva opinió i, fins i tot, possiblement una hipòtesi que vaig agafar de persones que he seguit i de qui he après al llarg del camí. Però si és així, estic d'acord amb ells. Em sembla que és gairebé com si el teu cervell sàpiga que està sent "atacat" o està en "perill" amb tota aquesta inflamació tan alta. Està intentant dir-te que no pot gestionar el que estàs fent. Vol dir-vos que estigueu alerta! Ansiós. Ha de sonar l'alarma que no està bé! I no té cap altra manera de dir-te. Però no és una manera molt eficient, oi? Perquè tu no fas la connexió. Creus que estàs ansiós pel trànsit, o pels teus fills, o per la teva feina, o perquè fer el sopar és massa aclaparador. Som éssers humans que intentem constantment donar sentit a les nostres experiències, de manera que fem connexions entre les coses que semblen més òbvies. Comencem a evitar qualsevol cosa que creiem que ens estressa. Sense saber mai que una possible font de l'estrès que sentim està passant internament com a resultat directe de les nostres opcions de vida.

  Però, què passa amb el triptòfan si no tens quantitats excessives d'inflamació o pateixes estrès oxidatiu? Aleshores, el triptòfan es pot utilitzar per "regular" o fer més del neurotransmissor GABA. El GABA també ha d'estar equilibrat al cervell, però una mica massa no crea un ambient d'excitabilitat. De fet, molta gent voldria més GABA.

  Heu sentit mai parlar de Gabapentin? S'utilitza sovint com a estabilitzador de l'estat d'ànim en trastorns psiquiàtrics? Ho has endevinat. Funciona per augmentar el GABA. Excepte en els seus intents d'augmentar el GABA, sovint provoca efectes secundaris per a les persones. Com la somnolència i la boira cerebral. Augmentar el GABA amb una dieta cetogènica no produeix els mateixos efectes secundaris que els medicaments que intenten aconseguir el mateix.

  El GABA és el neurotransmissor de la sensació de "calfred" i "Ho entenc" i de no sentir-se aclaparat amb els alts i baixos de la vida o la idea de nous reptes. Qui no podria utilitzar més GABA? En particular, aquells que pateixen un trastorn d'estrès postraumàtic (TEPT), un trastorn d'ansietat generalitzada (TAG), un trastorn de pànic i un trastorn obsessiu-compulsiu (TOC)?

  Hi ha altres desequilibris de neurotransmissors implicats en els trastorns d'ansietat? Per descomptat, n'hi ha! Aquest era només un exemple molt important i fàcil d'il·lustrar. Alguns es produeixen només per desequilibris de nutrients, que poden causar inflamació i estrès oxidatiu per si mateixos. Com he dit en altres entrades del blog. És possible que no necessiteu una dieta cetogènica completa per millorar els símptomes d'ansietat. Però és important tenir en compte que la majoria dels nord-americans no són metabòlicament sans i és molt probable que mengin una quantitat molt més gran d'hidrats de carboni de la dieta que la que el seu cos (i cervell) pot gestionar. I que només això pot provocar i contribuir al desenvolupament dels símptomes d'ansietat. Per tant, en aquest sentit, és un exemple important i rellevant per a la majoria de les persones que llegeixen aquest bloc avui, intentant descobrir com la dieta cetogènica podria funcionar per a ells o els qui estimen.

  No té sentit tractar un conjunt de patologies fonamentalment metabòliques, quines són les malalties mentals, amb un enfocament metabòlic complementari?

  Nicholas G. Norowitz, Departament de Fisiologia, Anatomia i Genètica, Universitat d'Oxford (enllaç)

  Estrès oxidatiu

  Com he explicat anteriorment, l'estrès oxidatiu és el que passa quan no tens prou antioxidants per protegir-te de totes les conseqüències biològiques de només estar viu. La feina dels antioxidants és gran i important. La majoria de la gent creu que això significa que necessiten consumir aliments que s'han identificat com a rics en antioxidants i prendre suplements com la vitamina E i C per protegir-se d'aquest tipus particular de dany biològic. Però la realitat és que no podríeu prendre prou suplements ni menjar prou aliments rics en antioxidants per igualar el poder d'un antioxidant que podríeu estar fent, des de l'interior del vostre cos, conegut com a glutatió. I la teva producció interna de glutatió es dispara amb una dieta cetogènica. Recordeu com actuen les cetones com a molècules de senyalització? Li diuen al teu cos que faci més glutatió. I mentre mengeu una dieta cetogènica ben formulada que tingui abundància del que necessiteu per fer més glutatió, el vostre cos ho farà!

  Has vingut equipat amb el teu propi sistema antioxidant. Estic segur que la indústria dels suplements no vol que ho sàpigues, però és cert.

  Si ho penses, això té sentit. No teníem botigues de queviures ni accés durant tot l'any a una varietat de fruites i verdures plenes d'antioxidants al llarg de la nostra història. N'hi havia? Doncs sí, és clar! A nivell regional, probablement hi havia moltes fonts dietètiques diferents d'antioxidants augmentats. Però també, vas venir amb la teva pròpia maquinària i aquesta maquinària fa que un antioxidant sigui més potent que qualsevol altra cosa que et puguis posar a la boca amb aquest propòsit. Aleshores, què està passant perquè la nostra pròpia central d'antioxidants endògens coneguda com a glutatió no sigui capaç de controlar tot aquest estrès oxidatiu?

  Ho has endevinat. Les dietes que contenen nivells d'hidrats de carboni que el nostre cos no pot gestionar augmenten la inflamació. Per fer front a aquesta inflamació hem d'utilitzar MOLTS nutrients com a cofactors per intentar controlar el dany. I aquests cofactors també són necessaris per fer el nostre glutatió. I si els fem servir amb una dieta d'hidrats de carboni altament processats plena d'olis industrials (això probablement serà una altra publicació al bloc) ens esgotem i no estem disponibles per aconseguir els nivells de glutatió que necessitem. A més, si no fabriquem quantitats suficients de cetones perquè les nostres dietes són massa riques en hidrats de carboni per a nosaltres, com poden aquestes cetones indicar a les nostres cèl·lules perquè facin més per ajudar-nos?

  Aleshores, què significa l'estrès oxidatiu en la malaltia mental i en l'ansietat en particular? Hi ha una associació molt forta entre els nivells d'estrès oxidatiu i els trastorns d'ansietat, tot i que encara s'estan esborrant els factors causals directes. És una associació prou forta que l'ús d'antioxidants es discuteix a la literatura de recerca com a tractament per als trastorns d'ansietat.

  Bé, ja estàs, et pots dir a tu mateix. No necessito una dieta cetogènica. Només puc prendre més antioxidants. I suposo que és una opció. Però digueu-me quan hàgiu determinat la dosi adequada d'antioxidants, en la forma i la combinació perfecta, que redueix el dany que prové de l'estrès oxidatiu al cervell fins a tal punt que podeu menjar tot el sucre, els carbohidrats processats i olis de llavors inflamatòries que desitgi i no pateixin símptomes d'ansietat. Com podeu veure, teòricament, utilitzar els antioxidants que mengeu o preneu com a suplements com a forma de reduir l'ansietat sembla una gran opció de tractament. I, sens dubte, pot ajudar els vostres símptomes, especialment si deixeu d'aturar alguns dels altres estressants metabòlics principals del sucre, els carbohidrats refinats i altres productes alimentaris industrials altament inflamatoris.

  Com he dit, no sempre hem d'intentar una dieta cetogènica per tractar els trastorns d'ansietat. Però eliminar els estressants metabòlics innecessaris I augmentar els nivells interns de glutatió amb una dieta cetogènica sembla un nivell d'intervenció que no només hauríeu de conèixer sinó que mereixeu saber que és una opció. Els símptomes d'ansietat són horribles. I mereixes sentir-te bé i no tenir aquests símptomes el més aviat possible. No vull veure't experimentant constantment amb dosis de vitamina C, prenent un munt de suplements antioxidants cars i continuant patint al llarg dels anys quan poguessis sentir els beneficis de la reducció de l'estrès oxidatiu amb la dieta cetogènica en tan poc com unes quantes setmanes o mesos.

  En les malalties mentals, i concretament en l'ansietat, hi ha un augment de l'estrès oxidatiu. Les dietes cetogèniques redueixen aquesta patologia permetent que el cos produeixi més el poderós antioxidant conegut com a glutatió. El nivell de glutatió que fa el teu cos sembla estar ben equipat per fer front a gran part de l'estrès oxidatiu que comporta estar viu. Quan elimineu els factors d'estrès metabòlics interns innecessaris i milloreu la disponibilitat nutricional de la vostra dieta, això millora directament els vostres mecanismes antioxidants interns i redueix l'estrès oxidatiu al vostre cervell, cosa que probablement condueixi a una reducció dels símptomes d'ansietat.

  Inflamació

  Les citocines inflamatòries són una causa d'inflamació neuronal. Aquestes citocines inflamatòries són en realitat una part del propi sistema immunitari del cervell. El sistema immunitari del cos i el del cervell es mantenen físicament separats, però són capaços de parlar entre ells. Per exemple, quan estàs molt malalt, el sistema immunitari del teu cos es comunicarà amb el sistema immunitari del teu cervell. Aleshores, les citocines inflamatòries et fan venir ganes d'estirar, quedar-te quiet i descansar. Poso aquest exemple perquè necessito que entenguis que aquestes substàncies inflamatòries del cervell són poderoses. I pot literalment controlar el teu comportament.

  Ansiós i aclaparat i no pots aixecar-te del sofà? Pot ser que descarregar el rentavaixelles sigui massa. També podria ser que la inflamació neuronal us digui que us quedeu quiet i no us moveu. Tens una inflamació neuronal alta perquè estàs estressat pel rentavaixelles? Probablement no. És probable que sigui degut a una altra cosa. Pot venir d'una gran varietat de coses. Però una de les causes podria ser la teva dieta.

  Però espera un moment, dius! Com poden influir les meves opcions alimentàries en el meu sistema immunitari? Això no té sentit!

  Recordeu el terme hiperglucèmia? Vol dir que s'està produint massa sucre en la sang o un nivell de sucre en la sang superior al que pot suportar el teu cos? Aquest estat influeix negativament en el vostre sistema immunitari. S'ha demostrat que la hiperglucèmia afavoreix la creació de citocines proinflamatòries (també conegut com a inflamació) i fa que sigui més difícil que el sistema immunitari pugui fer front a les amenaces. Un sistema immunitari afectat per un nivell alt de sucre en la sang no pot eliminar una amenaça d'una manera ràpida i decisiva. I tot el temps que el vostre sistema immunitari lluita contra una infecció o un virus de baix grau, aquestes citocines inflamatòries es queden al vostre cervell durant molt de temps. I sabem pel que hem après abans com la inflamació cerebral afectarà el nostre equilibri de neurotransmissors i els nostres nivells d'estrès oxidatiu. Per exemple, les citocines inflamatòries desencadenen l'activació d'un enzim que degrada la serotonina i el triptòfan, precursor d'aminoàcids. Es creu que aquest és un dels molts mecanismes implicats entre la inflamació i els desequilibris dels neurotransmissors observats en els trastorns d'ansietat.

  Com que has arribat fins aquí a aquesta entrada del blog, saps què significa això per a la teva ansietat! I si també tenim hipometabolisme cerebral, sabem com aquesta manca de combustible estressa el cervell i perpetua el vostre cicle de símptomes. Heu après que tot està connectat.

  Tan bé que dius, reduiré el meu sucre i els meus carbohidrats refinats i això hauria de fer el truc! Tindré un sistema immunitari millor. I ho faries absolutament! Això pot ser tot el que necessiteu fer i, si és el cas, estic molt content per vosaltres! Una dieta d'aliments integrals és una intervenció poderosa per a moltes persones. Aleshores, per què potser encara voldries provar una dieta cetogènica per al teu trastorn d'ansietat?

  Perquè les cetones tenen propietats especials. No només són molècules de senyalització importants com es descriu anteriorment, sinó que també són potents per reduir la inflamació. Creiem que redueixen la inflamació bloquejant algunes de les vies inflamatòries. I tot i que hem estat discutint sobretot els factors d'estrès metabòlics que augmenten la inflamació, les influències de la dieta no són l'única font.

  Estem bombardejats amb productes químics. Tenim intestins permesos que provoquen reaccions autoimmunes (que també es reflecteixen al cervell). Tenim microbiomes intestinals que no són ideals i podrien estar causant inflamació al nostre cervell. No prioritzem el son, que pot augmentar la inflamació. Ens trobem amb estressants psicològics normals i no tan normals que indueixen inflamació. Heck, fins i tot estar sota llums fluorescents s'ha demostrat que augmenta la inflamació.

  Pots canviar la teva dieta, cosa que crec que hauries de fer! Això sens dubte ajudarà. Però hi ha tants llocs on potencialment patireu una inflamació cerebral que té sentit augmentar la producció de cetones. Les cetones us poden ajudar a combatre la inflamació neuronal que només formarà part del nostre entorn modern.

  I com menys inflamació tingueu com a resultat de l'ús de cetones per treballar-vos, menys micronutrients utilitzareu per combatre la inflamació.

  I com més micronutrients tinguis disponibles, més glutatió pots produir per ajudar amb l'estrès oxidatiu.

  I com més baix sigui el vostre estrès oxidatiu i la inflamació neuronal, millor podreu equilibrar els vostres neurotransmissors.

  I t'estimes tant com jo com està tot connectat?!! I com s'ajunten el vostre coneixement dels mecanismes subjacents implicats en els vostres símptomes d'ansietat?!

  Compartir això amb tu d'una manera que puguis entendre és una alegria absoluta per a mi!

  Conclusió

  La dieta cetogènica és una intervenció potent que té beneficis i pot corregir un o més dels quatre mecanismes patològics subjacents a la malaltia mental i als trastorns d'ansietat.

  Podeu optar per utilitzar-lo com a teràpia de primera línia per al vostre trastorn d'ansietat.

  Podeu intentar utilitzar-lo en lloc dels medicaments.

  Podeu utilitzar-lo com a potent teràpia complementària amb assessorament en salut mental (el meu favorit personal).

  I si decidiu utilitzar-lo juntament amb els vostres medicaments que ja esteu prenent, feu-ho saber al vostre prescriptor. A mesura que la dieta cetogènica modula totes aquelles vies que han estat influint en el vostre trastorn d'ansietat, canviarà la manera de respondre als vostres medicaments, tant en quins símptomes podríeu tenir com en la seva eficàcia. Si està prenent medicaments, si us plau, treballeu amb un professional de salut mental qualificat i un prescriptor que tingui coneixements sobre l'ajust cetogènic i de la medicació.

  És possible que tingueu ansietat i depressió, i alguns altres trastorns concomitants com ara el TDAH, l'alcoholisme o el TEPT, i podeu trobar aquestes publicacions útils per prendre la vostra decisió sobre si una dieta cetogènica és una cosa que voleu provar per alleujar els símptomes.

  Com sempre, no dubteu a obtenir més informació sobre el meu programa en línia dissenyat per ajudar les persones a aprendre a tractar el seu propi estat d'ànim i problemes cognitius mitjançant una combinació de la dieta cetogènica i la nutrició funcional.

  T'agrada el que estàs llegint al blog? Penseu en registrar-vos i rebre aquest llibre electrònic gratuït perquè pugueu aprendre sobre maneres de treballar amb mi en els vostres objectius de benestar.


  referències

  Alessandra das Graças Fedoce, Frederico Ferreira, Robert G. Bota, Vicent Bonet-Costa, Patrick Y. Sun & Kelvin JA Davies (2018) The role of oxidative stress in anxiety disorder: cause or consequence?, Free Radical Research, 52:7 , 737-750, DOI: 10.1080/10715762.2018.1475733

  Pregunteu als científics: Què és la senyalització cel·lular. https://askthescientists.com/qa/what-is-cell-signaling/

  Betteridge DJ (2000). Què és l'estrès oxidatiu?. Metabolisme: clínic i experimental49(2 Supl 1), 3–8. https://doi.org/10.1016/s0026-0495(00)80077-3

  Bouayed, J., Rammal, H. i Soulimani, R. (2009). Estrès oxidatiu i ansietat: relació i vies cel·lulars. Medicina oxidativa i longevitat cel·lular2(2), 63-67. https://doi.org/10.4161/oxim.2.2.7944

  Hu, R., Xia, CQ, Butfiloski, E. i Clare-Salzler, M. (2018). Efecte de la glucosa alta en la producció de citocines per part de cèl·lules immunitàries de la sang perifèrica humana i la senyalització d'interferó tipus I en monòcits: implicacions per al paper de la hiperglucèmia en el procés inflamatori de la diabetis i la defensa de l'hoste contra la infecció. Immunologia clínica (Orlando, Florida)195, 139-148. https://doi.org/10.1016/j.clim.2018.06.003

  Jeong EA, Jeon BT, Shin HJ, Kim N, Lee DH, Kim HJ, et al. L'activació del receptor gamma activat pel proliferador de peroxisomes induïda per la dieta cetogènica disminueix la neuroinflamació a l'hipocamp del ratolí després de les convulsions induïdes per l'àcid kaínic. Exp Neurol. 2011;232(2):195–202.

  Maalouf, M., Sullivan, PG, David, L., Kim DY i Rho, JM (2007). Les cetones inhibeixen la producció mitocondrial de la producció d'espècies reactives d'oxigen després de l'excitotoxicitat del glutamat augmentant l'oxidació del NADH. Neurociència, 145(1), 256-264. https://doi.org/10.1016/j.neuroscience.2006.11.065.

  Inflamació. Institut Nacional de Ciències Ambientals i de la Salut. https://www.niehs.nih.gov/health/topics/conditions/inflammation/index.cfm

  Paige Niepoetter i Chaya Gopalan. (2019). Els efectes de les dietes cetogèniques en els trastorns psiquiàtrics que impliquen disfunció mitocondrial: una revisió de la literatura sobre la influència de la dieta en l'autisme, la depressió, l'ansietat i l'esquizofrènia. Educador HAPS, v23 n2 p426-431. https://files.eric.ed.gov/fulltext/EJ1233662.pdf

  Paoli, A., Gorini, S. & Caprio, M. El costat fosc de la cullera: glucosa, cetones i COVID-19: un possible paper de la dieta cetogènica?. J Transl Med 18, 441 (2020). https://doi.org/10.1186/s12967-020-02600-9

  Norwitz, NG, Dalai, Sethi i Palmer, CM (2020). La dieta cetogènica com a tractament metabòlic de la malaltia mental. Opinió actual en endocrinologia, diabetis i obesitat27(5), 269-274. https://doi.org/10.1097/MED.0000000000000564

  Samina, S., Gaurav, C. i Asghar, M. (2012). Avenços en química de proteïnes i biologia estructural – Capítol XNUMX – Inflamació en l'ansietat.
  https://doi.org/10.1016/B978-0-12-398314-5.00001-5.
  (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780123983145000015)

  Vincent, AM, McLean, LL, Backus, C. i Feldman, EL (2005). La hiperglucèmia a curt termini produeix dany oxidatiu i apoptosi a les neurones. Revista FASEB: publicació oficial de la Federació de Societats Americanes de Biologia Experimental19(6), 638-640. https://doi.org/10.1096/fj.04-2513fje

  Volpe, CMO, Villar-Delfino, PH, dos Anjos, PMF et al. Mort cel·lular, espècies reactives d'oxigen (ROS) i complicacions de la diabetis. Mort cel·lular Dis 9, 119 (2018). https://doi.org/10.1038/s41419-017-0135-z

  Wang, L., Chen, P. i Xiao, W. (2021). β-hidroxibutirat com a metabòlit anti-envelliment. nutrients13(10), 3420. https://doi.org/10.3390/nu13103420

  White, H., Venkatesh, B. Revisió clínica: cetones i lesions cerebrals. Crit Care 15, 219 (2011). https://doi.org/10.1186/cc10020

  4 Comentaris

  Deixa un comentari

  Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.