Puc tractar la meva depressió amb curcumina en lloc de medicaments?

medicació

Podeu utilitzar la curcumina per a la depressió. Hi ha hagut diversos assaigs controlats aleatoris que mostren l'eficàcia específicament per a la depressió. La curcumina s'adreça a la neuroinflamació que té un paper important en la causa de símptomes depressius. Hi ha formes biodisponibles de curcumina que les persones amb depressió poden prendre per millorar els resultats. Es pot utilitzar amb o sense medicació.

introducció

Aquesta entrada al bloc és una d'una sèrie sobre antioxidants que poden ser útils per a la depressió i inclou curcumina, La quercetinaOPC.

No us avorriré amb la informació que la curcumina prové de l'arrel de la cúrcuma. Perquè estic bastant segur que ja ho sabeu o podríeu trobar 100 publicacions de bloc que parlen d'això.

En canvi, us ensenyaré que la curcumina té diversos mecanismes que poden ajudar a reduir la depressió. Els dos mecanismes d'acció que potser són els més rellevants en trastorns psiquiàtrics com la depressió són el seu poder com a antioxidant i els seus efectes neuroprotectors.

Si reviseu la literatura vosaltres mateixos, podeu assenyalar que no hi ha molts estudis que mostrin la curcumina com un tractament eficaç per a la depressió. Una de les principals raons d'això és que la majoria de les investigacions es refereixen al funcionament cognitiu. Per tant, les persones amb depressió es descarten d'aquests estudis perquè els problemes cognitius que formen part de la depressió serien una variable de confusió en els estudis que intenten esbrinar els efectes de la curcumina sobre les demències.

Això no vol dir que no hi hagi assajos clínics sobre l'ús de la curcumina i la depressió. N'hi ha diversos, i n'hi ha alguns que l'utilitzen amb i sense medicació.

En tots els assaigs, els individus estudiats van evidenciar una millora marcada dels símptomes relacionats amb la depressió, avaluats mitjançant l'ús d'escales rellevants.

Rathore, S., Mukim, M., Sharma, P., Devi, S., Nagar, JC i Khalid, M. (2020). Curcumina: una revisió dels beneficis per a la salut. https://www.ijrrjournal.com/IJRR_Vol.7_Issue.1_Jan2020/Abstract_IJRR0039.html

Entre els ECA existents i la investigació sobre els efectes de la curcumina sobre la inflamació, hi ha moltes raons per considerar la curcumina com a tractament. Ja hem identificat algunes de les patologies subjacents de la depressió en publicacions anteriors del bloc i, per tant, sabem que dirigir-se a la inflamació és una estratègia de tractament excel·lent per tractar la depressió sense medicació (o amb ella la trieu).

Com funciona la curcumina per reduir la neuroinflamació i la depressió?

Les persones que pateixen depressió tenen molta inflamació cerebral. Així que qualsevol cosa que pugui reduir poderosament la producció de radicals lliures causada pel dany oxidatiu serà beneficiós. Les propietats antioxidants de la curcumina redueixen l'estrès oxidatiu al cervell, alentint l'envelliment neurodegeneratiu. 

Però jo sóc una persona jove, pots dir. Vaig pensar que aquesta entrada del blog tractava sobre la depressió. No una mena de demència, com la malaltia d'Alzheimer.

Estic aquí per informar-te que la teva edat no importa. El terme envelliment neurodegeneratiu encara s'aplica.

Els nivells no controlats d'estrès oxidatiu, com el que probablement estàs experimentant amb la teva depressió, envelliran el teu cervell més ràpidament del que necessita. Pots tenir 24 anys, i si tens depressió i la neuroinflamació que s'adjunta, estàs experimentant un envelliment neurodegeneratiu. La curcumina pot frenar-ho lluitant contra aquests radicals lliures i reduint l'estrès oxidatiu. Els efectes neuroprotectors de la curcumina són útils en el cervell deprimit que pateix inflamació. 

A més de ser un antioxidant, la curcumina també calma l'activitat microglial. La micròglia són cèl·lules que s'activen quan senten que un assalt (per exemple, un alt nivell de sucre en la sang, al·lèrgens, toxina ambiental, gran factor estressant, etc.) està succeint al cervell. Creen una resposta immune al cervell que allibera citocines inflamatòries en un esforç per protegir el cervell de tot tipus d'atacs potencials. Però en alliberar citocines, hi ha un augment de la inflamació. 

Els marcadors inflamatoris específics que veiem reduïts amb la curcumina són IL-17, TNF-α, IL-6, TGF-β i MCP-1.

Heu de tenir prou micronutrients i un sistema antioxidant endogen sa per reparar el dany després que la vostra microglia s'activi. I si estàs deprimit, és probable que et faltin exactament aquestes dues coses. Així, qualsevol substància que calmi o equilibri l'activitat del sistema immunitari de la cèl·lula microglial pot ser útil per reduir la inflamació del cervell. 

Què més pot fer la curcumina per ajudar a la depressió?

A més de reduir la neuroinflamació i l'estrès oxidatiu amb les seves impressionants capacitats antioxidants, la curcumina pot fer una sèrie d'altres mecanismes antidepressius que poden ajudar-vos a tractar la vostra depressió.

Modulació de la producció de diversos precursors de neurotransmissors que condueixen a augments de la producció de serotonina i dopamina a l'escorça frontal. Aquests són neurotransmissors dels quals generalment veiem escassetat en la depressió. 

Millora del factor neurotròfic derivat del cervell (BDNF) que ajuda el cervell a curar, reconstruir i crear nous records. Això és important perquè les cèl·lules cerebrals necessiten recuperar-se del dany cel·lular a causa de l'estrès oxidatiu i la inflamació. I qualsevol persona deprimida us dirà que la memòria a curt termini deteriorada és realment un problema.

Millora de la via de l'AMP cíclic (AC-AMPc), que crea adenosina. I endevina què? L'adenosina ajuda a regular la inflamació. També té un paper en la producció de GABA. El GABA és un neurotransmissor que t'ajuda a sentir-te relaxat i no aclaparat, i sovint no es produeix prou en el cervell deprimit que pateix neuroinflamació. 

La curcumina és un antagonista natural del receptor CB1. Actualment s'utilitzen medicaments antagonistes del receptor CB1 per tractar trastorns psiquiàtrics i malalties neurodegeneratives. Modulen l'alliberament de glutamat i GABA, dos neurotransmissors oposats que es veuen desequilibrats en molts trastorns psiquiàtrics, inclosa la depressió. 

També funciona com a inhibidor de la monoaminooxidasa, un enzim que descompon els neurotransmissors. Així, doncs, la curcumina no només augmenta la producció de neurotransmissors, com s'ha comentat anteriorment, sinó que també ajuda aquests neurotransmissors a passar més temps a la fissura sinàptica. Probablement heu sentit parlar dels inhibidors de la monoaminooxidasa com a medicament per a la depressió. Mateix mecanisme. Sense recepta ni efectes secundaris. 

Quina és la millor curcumina per prendre?

La curcumina no és gaire biodisponible. Les formulacions amb pebre negre poden augmentar la seva biodisponibilitat en un 2000%. Afegir greix o un oli saludable també pot augmentar la biodisponibilitat. 

El meu suplement preferit per a la neuroinflamació és Curcumisorb Mind. Totes les substàncies antioxidants d'aquest suplement estan fetes per millorar la biodisponibilitat. Té una combinació d'antioxidants que sembla millorar els resultats. El primer és un enllaç d'afiliat i el segon no.

Curcumisorb Mind - Encapsulaments purs

Un altre suplement d'alta qualitat que s'ha vist eficaç a la literatura de recerca, especialment per als símptomes cognitius, és Theracurmin. També està dissenyat per a la màxima biodisponibilitat. 

Per descomptat, hi ha opcions menys cares que són d'alta qualitat però proporcionen dosis molt més petites. Aquesta opció, que es proporciona a l'enllaç d'afiliat següent, també utilitza un formulari amb una biodisponibilitat millorada. 

Una altra forma de curcumina que s'ha trobat que és més altament absorbible és Meriva, una formació de fosfolípids que ha estat ben investigada. L'enllaç d'afiliat següent proporciona una versió de llançament sostingut.

Una altra opció és obtenir només un suplement normal de cúrcuma o curcumina normal (esperem que orgànic) i combinar-lo amb un suplement de piperina. Els suplements de piperina són la substància activa del pebre negre que augmenta l'absorció de la curcumina en un 2000%. L'enllaç d'afiliat següent és un dels molts suplements de piperina que podeu utilitzar.

BioPerine - Extracte de fruita de pebre negre - 10 MG (120 comprimits)

Com puc utilitzar la curcumina per reduir la neuroinflamació i ajudar a la meva depressió?

Específicament, per a Curcumasorb Mind, la dosi és d'1 vegades al dia, tret que estiguis davant d'un deteriorament cognitiu important, i després s'utilitza 2 vegades al dia. Podeu determinar millor la vostra dosi amb aquesta informació. Si teniu molts símptomes cognitius que formen part de la vostra depressió, podeu fer-ho millor amb 2 vegades al dia per a aquest suplement específic.

Si trieu Meriva, voldreu 150 mg 2 vegades al dia.

Theracurmin es dosifica a 90 mg 2 vegades al dia.

I si prens una forma menys biodisponible de curcumina, prendràs 90 mg 2 vegades al dia juntament amb un suplement de piperina de 5 mg.

La curcumina curarà la meva depressió?

Podeu veure els resultats de la suplementació de curcumina en unes 12 setmanes, o pot trigar 18 mesos. Suposant que les altres coses que feu a la vostra vida que estan causant inflamació no són massa per al vostre suplement. 

El mal son, les toxines ambientals, les dietes molt processades plenes de sucre i altres factors o activitats inflamatòries són les principals causes de la teva depressió.

Un suplement com la curcumina no us animarà a fer proves funcionals per esbrinar d'on pot venir part d'aquesta inflamació. La curcumina no us animarà a menjar aliments més rics en nutrients, sortir al sol, sortir a passejar o trobar relacions menys estressants. No us dirà que practiqueu ioga ni que facis la sèrie d'altres factors d'estil de vida que aturaran la font de la teva inflamació o, si més no, la reduiran.

Canviar la vostra dieta i el vostre estil de vida seria realment una intervenció més potent. Recomano molt una dieta cetogènica per a la depressió clínica.

Però pel que fa a intentar reduir els símptomes de la depressió que està experimentant ara mateix, la curcumina probablement seria útil. L'ús de curcumina o una combinació d'antioxidants que l'incloguin podria ajudar a reduir prou la neuroinflamació com per tal que fins i tot podríeu pensar en fer canvis més grans i millors. 

Conclusió

Com sempre, aquest bloc és informatiu i no consell mèdic.

Si teniu les vostres dades genètiques de 23andme, podeu visitar aquest increïble lloc anomenat Hacks de vida genètica (afiliat) i apreneu com de bé els vostres gens us permeten expressar els mecanismes subjacents a la curcumina. Aquest és un lloc fantàstic per explorar si teniu les vostres dades. Aquest enllaç tracta específicament de la inflamació!

Si no teniu les vostres dades i us agradaria aprendre sobre nutrigenòmica i com podeu ajustar les vostres opcions de suplements cap als vostres objectius de salut, podeu fer les proves allà, a través d'aquest enllaç d'afiliat si voleu! 23andMe. Recordeu que una part del vostre 23andMe es pot pagar amb el vostre HSA o FSA si teniu aquest benefici.

Si heu trobat útil l'article anterior, voldreu llegir aquests tres que amplien la informació que acabeu d'aprendre! És possible que vulgueu saber d'on prové tota la neuroinflamació en primer lloc. I potser voldreu aprendre més maneres de sentir-vos millor.

  Si voleu obtenir més informació sobre els mecanismes subjacents que causen la depressió en detall, us recomano molt aquestes publicacions sobre el tema.

   Si actualment tens un prescriptor que no té ni idea de per què estàs plantejant algun d'aquests tractaments naturals, és possible que hagis de trobar un prescriptor que practiqui psiquiatria funcional i està disposat a parlar de diferents opcions. Sobretot si ja està prenent medicaments per a la seva depressió.

   Sóc un assessor de salut mental que practica principis de psiquiatria funcional i nutricional. He desenvolupat un programa en línia com a educador i entrenador de salut funcional perquè pugui ajudar més persones a aprendre totes les maneres en què es poden sentir millor. S'anomena Programa de recuperació de la boira cerebral.

   T'agrada el que estàs llegint al blog? Vols aprendre sobre els propers seminaris web, cursos i fins i tot ofertes sobre suport i treballant amb mi per assolir els teus objectius de benestar? Registra't!

   referències

   Coper, H., Fähndrich, E., Gebert, A., Helmchen, H., Honecker, H., Müller-Oerlinghausen, B. i Pietzcker, A. (1979). Depressió i monoaminooxidasa. Avenços en Neuro-Psicofarmacologia, 3(5 – 6), 441 – 463. https://doi.org/10.1016/0364-7722(79)90000-6

   Corbi, G., Conti, V., Davinelli, S., Scapagnini, G., Filippelli, A. i Ferrara, N. (2016). Fitoquímics dietètics en el neuroimmunoenvelliment: una nova possibilitat terapèutica per als humans? Fronteres en farmacologia, 7, 364. https://doi.org/10.3389/fphar.2016.00364

   Erken, N., Gunay, FSD, Soysal, P. i Isik, AT (2020). L'efecte de la theracurmina sobre la funció cognitiva en un pacient gran amb quimiocervell. Intervencions clíniques en l'envelliment, 15, 691. https://doi.org/10.2147/CIA.S252229

   Haskó, G., & Cronstein, B. (2013). Regulació de la inflamació per adenosina. Fronteres en immunologia, 4, 85. https://doi.org/10.3389/fimmu.2013.00085

   Imaizumi, A. (2015). Curcumina altament biodisponible (Theracurmin): El seu desenvolupament i aplicació clínica. PharmaNutrition, 3(4), 123-130. https://doi.org/10.1016/j.phanu.2015.08.002

   Larussa, T., Gervasi, S., Liparoti, R., Suraci, E., Marasco, R., Imeneo, M. i Luzza, F. (2018). Reducció de la interleucina- (IL-) 17 mitjançant la inducció millorada de la indoleamina 2,3-dioxigenasa (IDO) per la curcumina: un mecanisme potencial de tolerància cap a Helicobacter pyloriRevista d'investigació immunològica2018, 3739593. https://doi.org/10.1155/2018/3739593

   Lopresti, AL, Maes, M., Maker, GL, Hood, SD i Drummond, PD (2014). Curcumina per al tractament de la depressió major: un estudi aleatoritzat, doble cec i controlat amb placebo. Journal of Affective Disorders, 167, 368-375. https://doi.org/10.1016/j.jad.2014.06.001

   Lopresti, AL, Maes, M., Meddens, MJM, Maker, GL, Arnoldussen, E. i Drummond, PD (2015). Curcumina i depressió major: un assaig aleatoritzat, doble cec i controlat amb placebo que investiga el potencial dels biomarcadors perifèrics per predir la resposta al tractament i els mecanismes de canvi antidepressius. Neuropsicofarmacologia europea: Revista del Col·legi Europeu de Neuropsicofarmacologia, 25(1), 38-50. https://doi.org/10.1016/j.euroneuro.2014.11.015

   Marczylo, TH, Verschoyle, RD, Cooke, DN et al. Comparació de la disponibilitat sistèmica de curcumina amb la de curcumina formulada amb fosfatidilcolina. Càncer Chemother Pharmacol 60, 171-177 (2007). https://doi.org/10.1007/s00280-006-0355-x

   Rathore et al. – 2020—Curcumin A Review for Health Benefits.pdf. (nd). Recuperat el 29 de gener de 2022 a https://d1wqtxts1xzle7.cloudfront.net/63058644/IJRR003920200422-129758-ncf7ha-with-cover-page-v2.pdf?Expires=1643477699&Signature=JQHwIQNSy1DV8jEA9~cvD4hptszPOOZjeJ7qijvFDCGnmXCSFLzRoPM1hzv6zZGXQ8BkaJuMfCry4nOvE7f7lSYsXe5~N4Qjc6xOz3aOAlWx~eakUD0M~p5NR3U4XzwUXKGNYxAObQb1~27EZQj11gf9DYn15HXOcpZlx70vdKgSJpBy9IeUmacikMrfvDTeS8NZR277mY2eebf0-pVYYUDPQpUEj9Y8LfL27ef-65dF2VcfZ2kgWNULmHspfLCKkIeHKIvWu8D5vRYkGUq-RsvQx~lFgAsQ2A5T94aVICLd9jUCSJEA2KnXR-CI0n-uT8WmF-67MxP4oxMKDm-eHA__&Key-Pair-Id=APKAJLOHF5GGSLRBV4ZA

   Rathore, S., Mukim, M., Sharma, P., Devi, S., Nagar, JC i Khalid, M. (2020). Curcumina: una revisió dels beneficis per a la salut. 1, 19.

   Sunagawa, Y., Katanasaka, Y., Hasegawa, K. i Morimoto, T. (2015a). Aplicacions clíniques de la curcumina. PharmaNutrition, 3(4), 131-135. https://doi.org/10.1016/j.phanu.2015.08.001

   Sunagawa, Y., Katanasaka, Y., Hasegawa, K. i Morimoto, T. (2015b). Aplicacions clíniques de la curcumina. PharmaNutrition, 3(4), 131-135. https://doi.org/10.1016/j.phanu.2015.08.001

   Tabrizi, R., Vakili, S., Akbari, M., Mirhosseini, N., Lankarani, KB, Rahimi, M., Mobini, M., Jafarnejad, S., Vahedpoor, Z. i Asemi, Z. ( 2019). Els efectes dels suplements que contenen curcumina sobre els biomarcadors d'inflamació i estrès oxidatiu: una revisió sistemàtica i metaanàlisi d'assajos controlats aleatoris. Investigació de fitoteràpia, 33(2), 253-262. https://doi.org/10.1002/ptr.6226

   Thase, ME (2012). El paper dels inhibidors de la monoaminooxidasa en les directrius de tractament de la depressió. El Diari de Psiquiatria Clínica, 73 Suppl 1, 10-16. https://doi.org/10.4088/JCP.11096su1c.02

   Witkin, JM, Tzavara, ET, Davis, RJ, Li, X. i Nomikos, GG (2005). Un paper terapèutic dels antagonistes dels receptors cannabinoides CB1 en els trastorns depressius majors. Tendències en ciències farmacològiques, 26(12), 609-617. https://doi.org/10.1016/j.tips.2005.10.006

   Yan, K., Gao, L.-N., Cui, Y.-L., Zhang, Y. i Zhou, X. (2016). La via de senyalització de l'AMP cíclic: explorant objectius per al descobriment de fàrmacs amb èxit (revisió). Informes de Medicina Molecular, 13(5), 3715. https://doi.org/10.3892/mmr.2016.5005

   Yu, J.-J., Pei, L.-B., Zhang, Y., Wen, Z.-Y. i Yang, J.-L. (2015). La suplementació crònica de curcumina millora l'eficàcia dels antidepressius en el trastorn depressiu major: un estudi pilot aleatoritzat, doble cec i controlat amb placebo. Revista de Psicofarmacologia Clínica, 35(4), 406-410. https://doi.org/10.1097/JCP.0000000000000352

   Zhu, L.-N., Mei, X., Zhang, Z.-G., Xie, Y. i Lang, F. (2019). Intervenció de curcumina per a la funció cognitiva en diferents tipus de persones: una revisió sistemàtica i metaanàlisi. Investigació de fitoteràpia, 33(3), 524-533. https://doi.org/10.1002/ptr.6257

   2 Comentaris

   Deixa un comentari

   Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.