Vaig començar una dieta cetogènica per a la salut mental. Per què encara em sento tan malalt i encara tinc símptomes?

Quan comences una dieta cetogènica per a la salut mental, és possible que estiguis començant la dieta amb diverses deficiències de micronutrients que es van desenvolupar abans de la dieta. La ingesta d'aliments molt processats, els medicaments psiquiàtrics, la mala salut, l'abús de substàncies i els factors estressants de la vida esgoten les vitamines B importants i la tiamina en particular. Les deficiències greus de tiamina no es poden reposar fàcilment amb la cetogènica (o amb qualsevol dieta sana i rica en micronutrients). Si us esteu recuperant d'un trastorn psiquiàtric, el vostre cervell està utilitzant nutrients com la tiamina encara més ràpidament, intentant reparar els danys existents. Per tant, per a les persones que utilitzen la dieta cetogènica per ajudar a curar el seu cervell, la tiamina i altres suplements de micronutrients poden ser temporalment necessaris perquè puguin treure el màxim profit del canvi d'estil de vida.

No saps per què no et trobes millor. Després de tot, us van dir que el ceto per a la salut mental era una gran idea. Has llegit la investigació i has fet els deures. Però el que potser no us adoneu és que podríeu haver entrat a la vostra dieta cetogènica amb una gran deficiència de vitamina B1 (tiamina) i que tota la curació que el vostre cervell intenta fer a causa de la vostra dieta cetogènica pot ser en part responsable del vostre símptomes. La cura és no aturar la vostra dieta cetogènica. La cura és complementar amb micronutrients addicionals d'una manera reflexiva fins que el teu cervell es curi i s'estabilitzi.

Una deficiència de tiamina pot semblar a qualsevol dels símptomes següents:

 • GERD
 • Distensió
 • Restrenyiment
 • Dolor intestinal
 • Fatiga
 • Baixa tolerància a carbohidrats/alcohol
 • Neuropatia/dolor i formigueig
 • Mala regulació de la temperatura
 • Marejos
 • POTS/Pertorbacions visuals
 • Pressió arterial baixa/inestable
 • Taquicàrdia
 • Insòmina
 • Apetit alt/baix
 • Incapacitat per guanyar pes
 • Raynauds / mala circulació
 • EMF i hipersensibilitat a la llum
 • Cervell-boira i ansietat
 • Falta d'alè o gana d'aire
 • Apnea del son

Estic segur que tots semblen familiars. Alguns d'aquests símptomes poden ser el que t'ha portat a voler provar d'utilitzar la dieta cetogènica per sentir-te millor. Alguns d'aquests són símptomes dels quals la gent culpa a la dieta cetogènica i després s'atura abans d'aconseguir els seus beneficis.

Si encara teniu un munt de símptomes estranys després d'utilitzar una dieta cetogènica ben formulada i ser coherent amb els vostres electròlits, això pot ser degut a la deficiència de tiamina.

Però la meva dieta cetogènica ben formulada no solucionaria una deficiència de tiamina?

Sí, reduir la ingesta de glucosa a la vostra dieta ha estat fantàstic per als vostres nivells de tiamina. Com més glucosa consumim, més tiamina necessitem. La tiamina és un cofactor de dos enzims importants en el metabolisme de la glucosa (piruvat deshidrogenasa i alfa-cetoglutarat deshidrogenasa). Per tant, reduir la nostra ingesta de glucosa pot ser fantàstic per ajudar-nos a reposar i mantenir les nostres botigues de tiamina.

Però la tiamina és necessària per digerir proteïnes i greixos també. No podeu desbloquejar tota aquesta fabulosa energia d'àcids grassos que esteu consumint en una dieta cetogènica sense la tiamina adequada per produir diversos enzims importants.

Necessites tiamina per desbloquejar la glucosa que fa el teu cos (no cal menjar-ne cap) per reposar el glutatió. Això passa a través de la ruta del fosfat de la pentosa mitjançant l'enzim transcetolasa. La transcetolasa és un enzim dependent de la tiamina. És a dir, si no teniu prou tiamina, no teniu prou transcetolasa per fer les coses que heu de fer. Això pot ser un factor limitant en la vostra producció de glutatió. El glutatió és una molècula endògena essencial (fabricada pel vostre cos) que actua com a antiinflamatori. Si esteu intentant curar el vostre cervell i reduir i curar de la neuroinflamació, voleu que el vostre joc de glutatió estigui al punt.

La tiamina en aquesta via també s'utilitza per generar/regenerar beines de mielina. Les beines de mielina s'utilitzen per aïllar les cèl·lules nervioses i accelerar la transmissió neuronal de senyals al cervell. I si heu tingut algun nivell de neuroinflamació i estrès oxidatiu, aquestes beines de mielina estaven sota atac o simplement no van poder mantenir-se al dia amb una reparació. Tenir dipòsits adequats de tiamina per a aquesta via i generar i reparar les beines de mielina serà vital per curar el cervell.

Necessiteu molta tiamina per fer enzims per descompondre la proteïna que obteniu de tota aquella carn vermella densa en nutrients que ara esteu consumint (esperem). Però també ho necessites per a totes les altres carns. Necessitem tiamina per fer enzims de cadena ramificada alfa-cetoàcid deshidrogenasa (BCKD) per trencar els importants aminoàcids leucina, valina i isoleucina. Aquests aminoàcids s'utilitzen per al metabolisme energètic, per ajudar el cervell a produir el colesterol que necessita per fer-hi reparacions i per a la síntesi de neurotransmissors, tot allò que necessiteu per curar el vostre cervell després de patir una malaltia mental o trastorns neurològics.

Si no teniu la tiamina adequada, tindreu problemes per trencar la carn (proteïna) en aquests aminoàcids. I si el vostre cos no pot descompondre les proteïnes perquè no teniu prou tiamina, vol dir que no pot utilitzar aquests increïbles blocs de construcció d'aminoàcids per ajudar a curar el vostre cervell. I crec que tots podem estar d'acord que seria tràgic.

Les vostres botigues de tiamina han de ser fantàstiques per desbloquejar totes les bondats d'una dieta cetogènica. L'alfa oxidació és una fase d'oxidació de greixos i és necessària per fer acetil-CoA (ENERGIA!) amb greix. I la tiamina és un cofactor de l'enzim 2-Hidroxiacil-CoA liasa (HACL) que el vostre cos utilitza per trencar les cadenes de greix en peces més petites i utilitzables que el vostre cervell utilitzarà per curar coses que necessiten reparació.

La tiamina també té un paper en l'equilibri dels neurotransmissors. Sí, la vostra dieta cetogènica redueix la inflamació, permetent que l'entorn adequat per al vostre cervell produeixi neurotransmissors en i en les quantitats adequades. Però també necessita tiamina adequada per construir aquests neurotransmissors. En particular, acetilcolina, glutamat i GABA. És possible que siguis un visitant repetit del bloc de salut mental Keto i conegui el paper d'aquests neurotransmissors en determinades malalties mentals. En aquest cas, saps com d'importants són i com els seus desequilibris contribueixen als símptomes.

La tiamina també es necessita per regular els canals iònics, que és una part de com es comuniquen les neurones i aporten nutrients a les cèl·lules. Utilitza aquests nutrients i molècules per fer les beines de mielina que hem comentat anteriorment. Les cèl·lules han de poder comunicar-se entre elles per coordinar les reparacions. Totes les estructures cerebrals que tinguin una taxa de metabolisme energètica especialment alta es cremaran a través de la tiamina amb força rapidesa. Aquestes parts del cervell són les que regulen el vostre sistema nerviós a un nivell molt primari. Components com el tronc cerebral, l'hipotàlem, el cos mamil·lar i el cerebel s'encarreguen del sistema nerviós autònom. El sistema nerviós autònom controla dues branques del sistema nerviós, la temperatura corporal, la digestió, la dilatació dels vasos sanguinis, etc. Si teniu deficiència de tiamina, el vostre sistema nerviós no es pot adaptar als canvis ambientals i, aleshores, obteniu molts símptomes estranys i incòmodes com el un que s'indica més amunt al principi de la publicació.

I tot i que és probable que rebeu molta de la tiamina que necessiteu per ajudar a curar el vostre cervell i fer totes aquestes coses, hi ha moltes possibilitats que tingueu deficiència d'una o més de les vitamines del grup B (especialment la tiamina).

Recordes quina era la teva dieta abans d'adoptar una dieta cetogènica ben formulada per a les malalties mentals i els trastorns neurològics? Eren porcions diàries d'aliments sense nutrients que formen part de la dieta americana estàndard (SAD) plenes d'aliments processats i hidrats de carboni altament processats? Si és així, vau esgotar les vostres reserves de tiamina molt malament i no teníeu el que necessiteu per desbloquejar energia i reparar els danys de la neuroinflamació. Això és part del que va causar el dèficit d'energia al vostre cervell en primer lloc, que va causar estralls i va causar tot el dany que ara esteu treballant per curar. I, per tant, pot ser que et recuperis una mica més ràpid o sentis tots els beneficis d'una dieta cetogènica abans, et pots beneficiar d'alguns suplements.

La necessitat de tiamina no es refereix a la teva ingesta calòrica, encara que suposo que si mengessis molt pocs aliments, això contribuiria a contribuir a la desnutrició. El meu punt és que podríeu estar menjant i fins i tot menjant en excés calories, fins i tot calories procedents d'una dieta cetogènica, i encara no teniu suficient tiamina per fer les reparacions del vostre cervell que el vostre cos vol fer en nom vostre.

Estava prenent medicaments psiquiàtrics abans o encara durant una dieta cetogènica? Era algú a qui li van receptar metronidazol (un antibiòtic) i/o estava molt malalt amb infeccions víriques i bacterianes? Estaves prenent algun diürètic? Aquests esgoten la tiamina de manera bastant agressiva i, per tant, és possible que hàgiu entrat a la vostra dieta curativa des d'un lloc de deficiència o que encara perdeu aquestes vitamines a causa de la vostra ingesta actual de medicaments mentre esteu treballant per curar. I, per tant, aquesta pot ser una altra raó per la qual la suplementació addicional de tiamina pot tenir sentit quan intenteu curar el vostre cervell mitjançant la dieta cetogènica.

Si segueixes una dieta cetogènica, és possible que encara estiguis gaudint de cafè i alcohol. O potser heu tingut problemes crònics de consum d'alcohol abans de començar la dieta cetogènica i utilitzeu la dieta cetogènica per tractar el trastorn per consum d'alcohol. Si aquest és el cas, aleshores vau entrar en aquesta dieta molt esgotada de tiamina i probablement molt deficient. Per tant, si aquest és el cas, us beneficiareu molt de la suplementació a mesura que utilitzeu la dieta cetogènica per tractar la vostra malaltia mental i curar el vostre cervell.

Algunes persones amb dietes cetogèniques gaudeixen de l'alcohol amb moderació i, tot i que no recomanaria gens el consum d'alcohol si esteu treballant per curar el vostre cervell, sé que moltes persones amb ceto gaudeixen del seu cafè. El cafè també pot esgotar la tiamina perquè té tanins i pot desactivar la tiamina a l'intestí. Una o dues tasses de cafè al dia no solen ser problemàtics. Però si estàs intentant curar el teu cervell i bevent un parell d'olles al dia, pot ser que ho sigui. I potser encara no hauria estat un problema si no haguéssiu entrat possiblement sent deficient en primer lloc.

És possible que el vostre intestí tampoc no s'hagi curat. Moltes persones amb malalties mentals i problemes neurològics pateixen problemes intestinals importants que causen diarrea. Els problemes intestinals poden reduir la vostra capacitat d'absorbir tiamina, i la diarrea significa que us esgoteu encara més, ja que les vitamines B com la tiamina són solubles en aigua. Per tant, és possible que vulgueu augmentar la vostra ingesta de tiamina (i d'altres vitamines del grup B) mentre cureu el vostre intestí al mateix temps que cureu el vostre cervell mitjançant la dieta cetogènica.

Ara que esteu fent una dieta cetogènica, trobeu que la vostra tolerància als carbohidrats és molt baixa? És possible que hagis estat o no resistent a la insulina si estàs fent ceto per a la teva salut mental. Però tingueu en compte que experimentar una tolerància molt baixa als carbohidrats també pot ser un signe d'insuficiència de tiamina. Perquè com ara sabeu, la tiamina és molt necessària per descompondre la glucosa com a combustible.

Si vau entrar a la dieta cetogènica per tractar la vostra malaltia mental amb una deficiència de tiamina existent, només veureu alguns dels beneficis que realment podeu experimentar. I encara que una millora del 50% dels vostres símptomes pot semblar un miracle absolut pel qual esteu molt agraïts, crec que teniu dret a treure el màxim profit del vostre esforç per curar-vos. Si la vostra deficiència de tiamina és prou greu, hi ha una bona probabilitat que la vostra dieta cetogènica no la pugui superar. Conèixer la deficiència de tiamina i com la suplementació pot ajudar a curar el cervell mitjançant una dieta cetogènica és només una manera més, crec que tens dret a conèixer totes les maneres en què et pots sentir millor!

Si voleu suplementar la tiamina, podeu intentar fer-ho amb un complex B metilat de bona qualitat. A continuació es mostren els enllaços d'afiliats i els que recomano als clients que utilitzen una dieta cetogènica per a la salut mental.

Si no tolereu molt bé les vitamines B metilades, m'agrada utilitzar els dos suplements següents de Seeking Health. Sabreu que no tolereu bé els B metilats si no us trobeu bé després de prendre-los. Poden fer-te sentir agitat o fins i tot causar mals de cap en algunes persones. Si preneu aquests suplements a continuació, necessitareu fonts dietètiques d'àcid folínic per satisfer aquesta necessitat. No hi entraré, però el folat és una cosa totalment independent que mereix un altre article.

Agafeu sempre la vostra B com a part d'un complex.

Però si teniu molta deficiència de tiamina, és possible que necessiteu suplements especialitzats i una mica d'orientació sobre com fer-ho. I no hi ha millor lloc per aprendre sobre la deficiència i la suplementació de tiamina que el Canal EONutrition a YouTube.

Així que si creieu que teniu una deficiència severa de tiamina i pateix un o més dels símptomes greus enumerats al principi d'aquesta publicació, us recomano que aneu-hi per obtenir més informació. És possible que necessiteu alguns suplements addicionals com el magnesi i els precursors del glutatió per poder solucionar la vostra deficiència de tiamina i sentir-vos bé fent-ho! Tota la informació que necessiteu la podeu trobar a EON Nutrició.

Aquesta publicació del bloc és una d'una sèrie sobre suplements que poden ajudar a curar el vostre cervell mentre feu una dieta cetogènica per tractar la vostra malaltia mental o trastorn neurològic (aviat!)

Podeu aprendre més sobre mi aquí. Si voleu obtenir més informació sobre el meu programa en línia, on ensenyo a la gent a augmentar la seva dieta cetogènica amb suplements personalitzats per a una curació cerebral òptima, podeu obtenir més informació aquí:

Utilitzo el protocol EON Nutrition per a la suplementació de tiamina a la meva pràctica i la meva consulta de coaching de salut funcional.

Espero que hagueu trobat aquesta entrada del blog us sigui útil en el vostre viatge de benestar.

T'agrada el que estàs llegint al blog? Vols conèixer els propers seminaris web, cursos i fins i tot ofertes sobre suport i treballant amb mi per assolir els teus objectius de benestar? Registra't a continuació i cancel·la la subscripció en qualsevol moment!

referències

Gen BCKDHB: MedlinePlus Genetics. (nd). Recuperat el 7 de febrer de 2022 a https://medlineplus.gov/genetics/gene/bckdhb/

Chou, A., Clomburg, JM, Qian, S. i Gonzalez, R. (2019). La 2-hidroxiacil-CoA liasa catalitza la condensació d'aciloïna per a la bioconversió d'un carboni. Biologia química de la natura, 15(9), 900-906. https://doi.org/10.1038/s41589-019-0328-0

Dhir, S., Tarasenko, M., Napoli, E. i Giulivi, C. (2019). Aspectes neurològics, psiquiàtrics i bioquímics de la deficiència de tiamina en nens i adults. Fronteres en psiquiatria, 10. https://www.frontiersin.org/article/10.3389/fpsyt.2019.00207

EONutrició. (2020, 5 d'abril). Una dieta cetogènica/carnívora pot solucionar la deficiència crònica de tiamina? Signes i casos clínics. https://www.youtube.com/watch?v=hGo-ZX5E-5M

Mega-dosi de tiamina: més enllà d'abordar la "deficiència". (nd). EONUTRICIÓ. Recuperat el 7 de febrer de 2022 a https://www.eonutrition.co.uk/post/mega-dose-thiamine-beyond-addressing-deficiency

Mifsud, F., Messager, D., Jannot, A.-S., Védie, B., Balanant, NA, Poghosyan, T., Flamarion, E., Carette, C., Lucas-Martini, L., Czernichow , S. i Rives-Lange, C. (2022). Diagnòstic clínic, resultats i tractament de la deficiència de tiamina en un hospital terciari. Nutrició clínica, 41(1), 33-39. https://doi.org/10.1016/j.clnu.2021.10.021

Morell, P. i Quarles, RH (1999). La funda de mielina. Neuroquímica Bàsica: Aspectes Moleculars, Cel·lulars i Mèdics. 6a Edició. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK27954/

Neurocientíficament desafiat. (2015, 11 de setembre). Neurociència de 2 minuts: Mielina. https://www.youtube.com/watch?v=5V7RZwDpmXE

4 Comentaris

 1. Stacie Crochet diu:

  Excel·lent article!

 2. Joey Evans diu:

  Grans consells per reclassificar el metronidazol. Vas aportar la millor informació que ens ajuda molt. Gràcies per compartir la meravellosa informació.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.