Els mitocondris fan molt més que proporcionar energia a les cèl·lules.

No m'entenguis malament. Tenen tot a veure amb l'energia. I com que són tan importants per a la producció d'energia, tenen un paper clau en el metabolisme. I com a resultat, són protagonistes en l'àmbit de la Psiquiatria Metabòlica.

Hem sentit que els mitocondris són les centrals de la cèl·lula a tot arreu. O almenys ho faig als cercles en què em trobo. I ho veuràs afirmat a través de les publicacions del blog d'aquest lloc web. Comunicar que els mitocondris són les centrals de les vostres cèl·lules és realment la manera més senzilla i senzilla de comunicar-vos que els necessiteu per a l'energia neuronal. És fàcil d'entendre. Si no tenim piles que funcionen en una llanterna, la llanterna no funcionarà. I si les piles s'esgoten, funcionarà, però no gaire bé. I això passa amb el nostre cervell quan tenim una disfunció mitocondrial. Les cèl·lules no poden fer la gran quantitat de treball que han de fer per mantenir-vos canlejant correctament.

Però per a aquells de vosaltres que voleu saber més, és important saber que els mitocondris són MOLT MÉS MÉS que les centrals de les vostres cèl·lules. Així doncs, amb l'interès d'una comprensió una mica més completa de què fan aquests petits orgànuls màgics, he escrit aquesta entrada al bloc!

Nota: no faig servir la paraula màgica a la lleugera. Si no us agrada la paraula màgic, per descomptat, substituïu la paraula quàntica. Perquè això també és precís i bastant genial. Però més enllà de l'abast d'aquest petit article (no sóc físic).

Els mitocondris es tradueixen entre els mons quàntics i macroscòpics i utilitzar el túnel quàntic d'electrons per reduir les barreres d'energia d'activació al flux d'electrons. El túnel d'electrons s'ha caracteritzat àmpliament al Complex I de la cadena de transport d'electrons.

Bennett, JP (2019). Hipòtesi mèdica: Les malalties neurodegeneratives sorgeixen del dany oxidatiu a les proteïnes de túnel d'electrons en els mitocondris. Hipòtesis mèdiques127, 1, 4.

Així que entrem en altres coses que els mitocondris tenen un paper crucial en una producció d'energia increïble.

Resposta d'estrès

Hi ha estressors físics i estressors psicològics. I la capacitat del vostre cos per manejar els estressants de qualsevol tipus es redueix a la funció mitocondrial. Has estat exposat a un virus o bacteri que estressa el teu sistema immunitari? Els mitocondris regulen la funció del sistema immunitari. Estàs enfrontant-te a un estrès psicològic que t'està desafiant a la teva vida? Els mitocondris s'encarreguen de la capacitat de la teva cèl·lula per adaptar-se, sobreviure i fer-se més resistents iniciant canvis tant en l'expressió gènica com en el metabolisme. Si no teniu mitocondris sans i abundants per donar suport a les cèl·lules, llavors moren més cèl·lules, o pitjor. Es converteixen en zombis (senescència) que expulsen alguns senyals inflamatoris desagradables que augmenten el vostre estrès oxidatiu i empitjoren els vostres símptomes.

Producció d’hormones

Si és una cèl·lula que fa hormones, és una cèl·lula que requereix més energia que la majoria i això vol dir que els teus mitocondris s'encarreguen bàsicament de la síntesi hormonal. Això és correcte. Hormones esteroles com els estrògens, la testosterona i el cortisol. Els mitocondris tenen la clau. Fins a proporcionar els enzims necessaris per iniciar la producció d'hormones.

És per això que el vostre tractament de medicina funcional per a la fatiga suprarenal no funciona. Donar-vos esterols vegetals per substituir el vostre propi cortisol no aborda la disfunció mitocondrial que està passant. És per això que la teràpia de reemplaçament hormonal no és en realitat una intervenció de "causa arrel". Si les vostres hormones estan fora de joc, és un signe de disfunció mitocondrial. El punt d'intervenció és millorar la funció mitocondrial.

Digues als teus amics.

Netejant embolics

Gairebé tots els articles d'aquest lloc web parlen del paper de l'estrès oxidatiu en les malalties mentals i els trastorns neurològics. L'estrès oxidatiu és el que anomenem la càrrega d'intentar reparar el dany que es produeix a causa de les espècies reactives d'oxigen (ROS). Quan els teus mitocondris són abundants i sans, en general, tens tota l'ajuda que necessites per reparar els nivells normals de dany que es produeixen per estar vius i moure't pel món.

... els mitocondris serveixen com a porters de ROS.

(Palmer, 2022, pàg. 126)

Es necessiten mitocondris abundants i que funcionin bé per tal de controlar l'estrès oxidatiu. I mantenir sota control l'estrès oxidatiu és necessari per tenir un cervell que funcioni. L'estrès oxidatiu que no es controla provoca processos neurodegeneratius que afecten l'estat d'ànim i el funcionament cognitiu. Mitocòndries són fonamentals en el funcionament i el manteniment dels sistemes antioxidants interns del propi cos. I com he dit repetidament al llarg de tots els articles del blog, no us sortireu de la vitamina C, la cúrcuma o la curcumina per sortir d'una càrrega d'estrès oxidatiu que prové d'un mal funcionament o d'un nombre inadequat de mitocondris.

Pregunteu a qualsevol nombre de persones que prenen dosis gegants d'antioxidants segons la recomanació del seu metge de medicina funcional que encara estan lluitant per sentir-se bé.

Parla als teus amics d'aquesta part també.

Però els mitocondris són molt més que l'equip de neteja quan es produeix el caos. Ajuden a mantenir les cèl·lules de tot tipus de maneres. Regulen el nombre de cèl·lules creades, ajuden a controlar quines connexions s'eliminen i quines queden, i són fonamentals en el procés de reciclatge que forma part del funcionament saludable de les cèl·lules (autofàgia, apoptosi cel·lular, el bon tipus de mort cel·lular). No es tracta només de netejar els embolics després que hagin passat. Els mitocondris estan garantint una expressió gènica sana i un funcionament cel·lular per reduir la probabilitat que es produeixi un gran embolic en primer lloc.

Expressió gènica

La conclusió aquí és que els vostres gens no s'expressaran correctament sense uns mitocondris saludables. Fa uns 20 anys van descobrir que els mitocondris eren necessaris per transportar una proteïna que ajudava a regular l'expressió gènica. Els mitocondris tenen el seu propi ADN i aquest ADN codifica proteïnes que regulen l'expressió gènica. I aquesta expressió gènica té efectes sobre les respostes a l'estrès, el metabolisme i la funció antioxidant. Quan els investigadors juguen amb els mitocondris trencant-los essencialment (reduint la seva capacitat funcional) descobreixen que es produeixen més problemes epigenètics.

Què vol dir això?

Vol dir que si no voleu que els vostres gens s'expressin de maneres funky que causen problemes i símptomes i que us facin envellir (i el vostre cervell) més ràpidament, és millor que us centreu en aprendre a tenir mitocondris saludables i feliços.

Síntesi de neurotransmissors

Als mitocondris els agrada passar l'estona a les sinapsis. Si els vostres mitocondris són escassos en nombre o alguna cosa s'interposa en la seva capacitat de viatjar on es necessiten, no feu els vostres neurotransmissors. I si els vostres mitocondris són escassos o ineficients o malalts, els neurotransmissors es poden desequilibrar.

I els neurotransmissors desequilibrats no només provoquen problemes d'estat d'ànim, sinó també problemes cognitius. Necessites mitocondris sans i abundants per sintetitzar, alliberar i recaptar els teus neurotransmissors i després produir els enzims que els descomponen. Sé que tots pensem que la idea és tenir els vostres neurotransmissors durant més temps a les sinapsis, però això pot causar el seu propi conjunt de problemes quan no es poden descompondre.

És un bucle de retroalimentació. Els neurotransmissors produïts i utilitzats donen missatges importants als mitocondris que s'utilitzen per optimitzar el funcionament del cervell. Ningú està recolzant l'èxit de la vostra funció cerebral com els vostres petits amics mitocondrials. Qui anima el teu estat d'ànim estable? Qui vol que et sentis intel·ligent, present i capaç?

Són els teus mitocondris.

Als psiquiatres que utilitzen principalment medicaments per intentar augmentar o disminuir certs neurotransmissors sense tenir en compte la salut mitocondrial, us animo a explorar algunes de les oportunitats de formació en Psiquiatria Metabòlica que es proporcionen a la pàgina següent.

Conclusió

Si no us heu centrat en cap altra àrea de millora de la funció en la vostra recuperació que no sigui la funció mitocondrial, us farieu un servei fantàstic. Hi ha maneres excel·lents de millorar la funció mitocondrial, i una de les intervencions més potents per augmentar el nombre de mitocondris i millorar la funció mitocondrial consisteix en una dieta cetogènica.

Per què? Perquè les dietes cetogèniques augmenten el nombre de mitocondris i milloren la salut i el funcionament dels mitocondris. La dieta cetogènica és una intervenció mitocondrial que afecta el metabolisme i totes les altres activitats importants tan importants per a la funció cerebral que es descriuen en aquest breu article.

A continuació es mostren alguns articles que parlen de per què les dietes cetogèniques, i la posterior regulació de les mitocondris que en resulta, són tractaments meravellosos per a diversos diagnòstics.

Si no veieu el diagnòstic sobre el qual us interessa llegir, desplaceu-vos cap avall fins a la barra de cerca a la part inferior de la pàgina!

Ara que teniu una millor idea d'algunes de les funcions que ofereixen els mitocondris, esteu en una posició molt millor per gaudir de les publicacions del bloc d'aquest lloc web.

Si voleu explorar un programa en línia durant el vostre viatge per aprendre totes les maneres de sentir-vos millor, us animo a obtenir més informació sobre el meu Programa de recuperació de la boira cerebral.

referències

Anderson, AJ, Jackson, TD, Stroud, DA i Stojanovski, D. (2019). Mitocondris: eixos per regular la bioquímica cel·lular: conceptes i xarxes emergents. Biologia oberta9(8), 190126. https://doi.org/10.1098/rsob.190126

Bennett, JP (2019). Hipòtesi mèdica: Les malalties neurodegeneratives sorgeixen del dany oxidatiu a les proteïnes de túnel d'electrons en els mitocondris. Hipòtesis mèdiques, 127, 1-4. https://doi.org/10.1016/j.mehy.2019.03.034

Bennett, JP i Onyango, IG (2021). Energia, entropia i túnel quàntic de protons i electrons en mitocondris cerebrals: relació amb el deteriorament mitocondrial en malalties del cervell humà relacionades amb l'envelliment i mesures terapèutiques. Biomedicines, 9(2), article 2. https://doi.org/10.3390/biomedicines9020225

Dzeja, PP, Bortolon, R., Perez-Terzic, C., Holmuhamedov, EL i Terzic, A. (2002). Comunicació energètica entre mitocondris i nucli dirigida per fosfotransferència catalitzada. Actes de l'Acadèmia Nacional de Ciències, 99(15), 10156-10161. https://doi.org/10.1073/pnas.152259999

Kanellopoulos, AK, Mariano, V., Spinazzi, M., Woo, YJ, McLean, C., Pech, U., Li, KW, Armstrong, JD, Giangrande, A., Callaerts, P., Smit, AB, Abrahams, BS, Fiala, A., Achsel, T. i Bagni, C. (2020). Aralar segresta GABA en mitocondris hiperactius, causant dèficits de comportament social. Cèl · lula, 180(6), 1178-1197.e20. https://doi.org/10.1016/j.cell.2020.02.044

Metabolic Mind (Director). (2022, 30 de novembre). Mitocondris al cervell i al cos—Martin Picard PhD. https://www.youtube.com/watch?v=u51JSv4AK-0

Palmer, C. (2022). Energia cerebral (1a ed.). https://a.co/d/hKy6x2A

Picard, M., Zhang, J., Hancock, S., Derbeneva, O., Golhar, R., Golik, P., O'Hearn, S., Levy, S., Potluri, P., Lvova, M. ., Davila, A., Lin, CS, Perin, JC, Rappaport, EF, Hakonarson, H., Trounce, IA, Procaccio, V. i Wallace, DC (2014). L'augment progressiu de l'heteroplasmia mtDNA 3243A>G provoca una reprogramació transcripcional brusca. Actes de l'Acadèmia Nacional de Ciències, 111(38), E4033-E4042. https://doi.org/10.1073/pnas.1414028111

Safiulina, D. i Kaasik, A. (2013). Energètic i dinàmic: com els mitocondris compleixen les demandes d'energia neuronal. PLoS Biology, 11(12), e1001755. https://doi.org/10.1371/journal.pbio.1001755

Spinelli, JB i Haigis, MC (2018). Les contribucions polièdriques dels mitocondris al metabolisme cel·lular. Naturalesa Biologia Cel·lular, 20(7), 745-754. https://doi.org/10.1038/s41556-018-0124-1

West, AP, Shadel, GS i Ghosh, S. (2011). Mitocondris en respostes immunitàries innates. Nature Reviews Immunologia, 11(6), article 6. https://doi.org/10.1038/nri2975

Zhu, X.-H., Qiao, H., Du, F., Xiong, Q., Liu, X., Zhang, X., Ugurbil, K. i Chen, W. (2012). Imatges quantitatives de la despesa energètica al cervell humà. Imatge Neuro, 60(4), 2107-2117. https://doi.org/10.1016/j.neuroimage.2012.02.013