afecte adult nadó nen

En aquest post, no entrarem en els mecanismes subjacents implicats en la patologia observada en la malaltia de Parkinson ni en com la dieta cetogènica els pot modificar. Però resumiré breument les investigacions que demostren que una dieta cetogènica pot ser un tractament excel·lent per a la malaltia de Parkinson.

Un primer estudi va demostrar el benefici.

L'any 2005 hi va haver aquest estudi que, encara que molt petit, va mostrar beneficis. "Les puntuacions de l'escala de qualificació de la malaltia de Parkinson van millorar en les cinc durant la hipercetonèmia"

https://doi.org/10.1212/01.WNL.0000152046.11390.45

No va ser dissenyat per descartar un efecte placebo. Però el resultat hauria d'haver donat lloc a l'entusiasme i a la realització d'estudis posteriors.

Anys més tard, es va fer un estudi de seguiment.

No va ser fins anys més tard que els investigadors van publicar aquest estudi:

https://doi.org/10.1016/j.prdoa.2019.07.006

Pacients amb deteriorament cognitiu lleu associat a la malaltia de Parkinson en una intervenció nutricional de vuit setmanes amb assignació aleatòria a ⬆️consum de carbohidrats típic del patró dietètic occidental (n=7) o a un ⬇️carb, règim cetològic (n=7) durant 8 -setmanes.

Es va avaluar el rendiment cognitiu, la funció motora, l'antropometria i els paràmetres metabòlics.

En relació amb el grup alt en carbohidrats, el grup baix en carbohidrats va demostrar millores en l'accés lèxic (troba de paraules; p = 0.02, 0.01), la memòria (p = 0.6, XNUMX) i una tendència cap a una interferència reduïda en la memòria (p = XNUMX, XNUMX).

Els canvis en el pes corporal es van associar fortament amb el rendiment de la memòria (p=0.001).

La funció motora no es va veure afectada per la intervenció. Recordeu, però, que només van ser 8 setmanes. Es podria haver vist més beneficis amb el temps. Donem temps a aquests cervells per curar-se!

D'acord. Potser una mica sobre els mecanismes subjacents.

Tot i que aquests estudis són petits, és important saber que tenim una comprensió bastant bona dels mecanismes probables pels quals una dieta cetogènica pot millorar les múltiples patologies cel·lulars de la malaltia de Parkinson.

Les dietes cetogèniques tenen mecanismes biològics que ajuden a normalitzar les anomalies energètiques, reduir l'estrès oxidatiu i la neuroinflamació i proporcionar neuroprotecció en la malaltia de Parkinson. No creus que tot això és possible?

Aleshores, hauríeu de consultar-los amb aquests investigadors que, literalment, van escriure un article sobre això l'any 2019. Us continuo dient a tots. No estic inventant aquestes coses.

https://doi.org/10.3389/fnut.2019.00063

Finalment, es va produir un assaig pilot controlat aleatoritzat.

Encara cal més convèncer? Què tal un assaig pilot controlat aleatoritzat #RCT per comparar la plausibilitat, la seguretat i l'eficàcia d'una dieta baixa en greixos i alta en carbohidrats de 8 setmanes amb una dieta cetogènica en una clínica hospitalària de pacients amb Parkinson?

Aquest estudi va tenir una taxa de finalització del 88%, amb 38 participants que van completar l'estudi. Es va mesurar i mantenir la cetosi.

https://doi.org/10.1002/mds.27390

Sobre les mesures de les experiències de la vida diària (no motora) van aconseguir un home run.

Tots dos grups van disminuir significativament els seus símptomes, però el grup cetogènic va disminuir més en aquesta àrea, representant una millora del 41%. en comparació amb només una millora de l'11% en el grup baix en greixos.

Aquests són els símptomes que les persones amb Parkinson diuen que són els més molestos per viure, i són els símptomes amb els quals els medicaments simplement no ofereixen cap ajuda.

També es van observar grans disminucions entre grups de problemes urinaris, dolor i altres sensacions, fatiga, somnolència diürna i deteriorament cognitiu.

Tots els grans factors de qualitat de vida de les persones amb malaltia de Parkinson.

M'encanta que tinguem aquest tractament per a la malaltia de Parkinson. Però imagineu-vos com de útil podria ser quan la gent mostri els primers signes fins i tot abans d'un diagnòstic formal.

Ja sabeu, quan les persones comencen a mostrar menys expressió facial, deixeu de moure els braços quan caminen, parlen molt en veu baixa o difuminen la parla, o al primer signe de tremolor fins i tot.

La conclusió és aquesta.

Crec que la gent té dret a conèixer totes les maneres en què es pot sentir millor. I per a persones amb Malaltia de Parkinson, és evident que una dieta #cetogènica és una d'elles.

Algú està patint molt més del que necessita. És possible que vulgueu considerar compartir aquesta publicació.

#parkinsons #tremolors #neurologia


T'interessa aprendre a utilitzar una dieta cetogènica per abordar símptomes neurològics com els que s'observen a la malaltia de Parkinson? Si és així, consulteu el meu programa en línia per obtenir més informació!

O potser podeu trobar un metge format a la vostra zona. Consulteu els diferents directoris de proveïdors disponibles en aquesta pàgina.

2 Comentaris

  1. Thomas diu:

    Aquest és un gran post! Fa temps que he estat lluitant amb l'ansietat i la depressió i he fet moltes dietes diferents. La dieta cetogènica m'ha ajudat molt i és una manera fantàstica d'ajudar la meva salut mental.
    Thomas Blake
    https://shoregoodlife.com

    1. M'alegro que t'hagi trobat útil! Estic treballant en una publicació sobre els mecanismes subjacents i com influeix el ceto en ells. Així que esperem que es publiqui aviat.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.