El glutatió i la dieta cetogènica

El glutatió i la dieta cetogènica

El glutatió i la dieta cetogènica

Com influeix la regulació del glutatió de la dieta cetogènica en la curació del vostre cervell de malalties mentals i trastorns neurològics?

El glutatió és el principal sistema antioxidant del cervell. La capacitat de la dieta cetogènica per regular la producció de glutatió és especialment útil per a persones amb malalties mentals o trastorns neurològics. Les dietes cetogèniques augmenten la producció de glutatió al cervell. Altres mecanismes en què el glutatió tracta malalties mentals i problemes neurològics són la reparació de l'intestí permeable, la reducció de la inflamació cerebral mitjançant la millora de la resposta del sistema immunitari dels macròfags, la reparació millorada de la barrera hematoencefàlica (BBB). La regulació a l'alça de la producció de glutatió també millora la funció hepàtica, la qual cosa redueix la càrrega d'assalts al cos que després podrien afectar la funció cerebral (per exemple, metalls pesants, xenoestrògens).

introducció

Si heu llegit molt en aquest bloc, heu après sobre la inflamació i l'estrès oxidatiu, i com aquests poden crear símptomes de malalties mentals i trastorns neurològics. És possible que també hagis llegit el que he escrit sobre el sorprenent sistema antioxidant que tens al teu propi cos que ajuda a combatre la inflamació i l'estrès oxidatiu. Aquest antioxidant endògen (el teu cos ho fa!) és el glutatió i la teva producció de glutatió augmenta quan segueixes una dieta cetogènica.

Aquesta publicació discutirà per què la regulació del glutatió que s'obté en una dieta cetogènica és tan important per tractar la vostra malaltia mental o problemes neurològics. Parlarem específicament per què la capacitat de la dieta cetogènica per regular el glutatió és una de les principals maneres en què ajuda a tractar els vostres símptomes.

Altres publicacions del bloc (pròximament!) parlaran de què és el glutatió, com es fa al vostre cos i què podeu fer per augmentar la vostra producció endògena de glutatió que augmentarà els efectes ja curatius de la vostra dieta cetogènica per a malalties mentals.

Però primer, parlem de per què necessiteu el glutatió regulat que obteniu en una dieta cetogènica, específicament per tractar la vostra malaltia mental i reduir els vostres símptomes.

El glutatió cura el teu intestí permeable.

És possible que hàgiu començat la vostra dieta cetogènica amb problemes digestius de severitat diferent. Quan estudien persones amb síndrome de l'intestí irritable, troben signes que el glutatió està disminuït. Això és probable perquè s'està esgotant constantment en els seus esforços per combatre l'estrès oxidatiu a l'intestí.

Suposem que no hi ha prou glutatió per reduir la inflamació i combatre l'estrès oxidatiu. En aquest cas, obteniu danys cel·lulars, que us produeixen aquests terribles símptomes digestius. A mesura que els nivells de glutatió disminueixen, l'intestí no es pot reparar per si mateix i es torna amb fuites. Un intestí permeable activa el sistema immunitari del cos, augmentant l'activitat immune cerebral i la neuroinflamació.

La neuroinflamació és un factor subjacent en la patologia de totes les malalties mentals sobre les quals he escrit fins ara en aquest bloc. Tots sabem que la salut del nostre intestí afecta la salut del nostre cervell i el nostre estat d'ànim. 

Així, mentre esteu a la vostra dieta cetogènica i el vostre glutatió s'està regulant, mantindreu l'estrès oxidatiu a l'intestí. Això ajudarà a curar el vostre intestí (finalment) i, al seu torn, reduirà la vostra neuroinflamació i els nivells d'estrès oxidatiu al vostre cervell. I aquesta és una de les maneres en què una dieta cetogènica us ajudarà a tractar la vostra malaltia mental. 

El glutatió i el teu sistema immunitari

primer pla d'un macròfag aïllat

Les persones que segueixen una dieta cetogènica diuen que estan molt menys malaltes i pateixen malalties amb menys freqüència. Potser us preguntareu de què va tot això. Hi ha moltes maneres importants en què una dieta cetogènica millora la funció del sistema immunitari. Però específicament sobre com una dieta cetogènica augmenta el glutatió i com aquesta producció millorada de glutatió millora el sistema immunitari, hem de parlar dels macròfags. Es requereix glutatió adequat per convertir els glòbuls blancs (macròfags) en un component important del sistema immunitari.

Els macròfags sans en nombre suficient produeixen una defensa ràpida i crucial per atacar bacteris i virus. Voleu una reacció immune forta, immediata i aclaparadora als invasors. El que no voleu és una batalla llarga, prolongada i ineficaç que mantingui altes les citocines inflamatòries i continuï creant inflamació cerebral durant llargs períodes. 

El glutatió i la teva barrera hematoencefàlica

Rhea, EM i Banks, WA (2019). Paper de la barrera hematoencefàlica en la resistència a la insulina del sistema nerviós central. Fronteres en la neurociència13, 521. https://doi.org/10.3389/fnins.2019.00521

La teva barrera hematoencefàlica pot ser que tingui fuites si pateixes una malaltia mental o un trastorn neurològic. I això és un gran problema. Necessites que la barrera hematoencefàlica estigui intacta i funcioni bé per protegir el teu cervell de les toxines. En cas contrari, les molècules que mai haurien d'apropar-se al vostre cervell ho fan exactament. Això desencadena una resposta immune al cervell per lluitar contra aquelles molècules que no haurien d'estar allà. Aquesta resposta immune al cervell produeix citocines inflamatòries. Aquestes citocines produeixen danys cel·lulars mentre intenten combatre l'amenaça. La qual cosa estaria bé si no tinguéssim un aluvi constant de molècules que entrin al cervell que no hi haurien de ser a causa d'una barrera hematoencefàlica amb fuites. La neuroinflamació crònica que es desenvolupa a causa de l'activació ininterrompuda del sistema immunitari cerebral a causa de la seva barrera hematoencefàlica amb fuites és una causa subjacent dels vostres símptomes.  

Succeeix que les dietes cetogèniques milloren la reparació i el manteniment de la barrera hematoencefàlica de diverses maneres. En primer lloc, milloren la creació d'unions agradables i estretes, que és la part de la BBB que es torna amb fuites. Les dietes cetogèniques també augmenten la producció d'energia en els astròcits, que és un dels cossos neuronals principals responsables de la salut de l'BHE.  

Per tant, els efectes beneficiosos de la dieta cetogènica poden dependre de l'augment de la captació cerebral de [cossos cetònics] KB per satisfer la demanda metabòlica i la reparació d'una [barrera hematoencefàlica] BBB alterada.

Els CellKBs regulen la migració cel·lular i l'expressió de les proteïnes d'unió gap Banjara, M. i Janigro, D. (2016). Efectes de la dieta cetogènica sobre la barrera hematoencefàlica. KDieta etogènica i teràpies metabòliques: rols ampliats en salut i malaltia; Susan, AM, Ed, 289-304. DOI: 10.1093/med/9780190497996.001.0001

La regulació positiva del glutatió en una dieta cetogènica ajuda a mantenir i reparar la barrera hematoencefàlica. 

El glutatió i el teu fetge

Cline, JC (2015). Aspectes nutricionals de la desintoxicació en la pràctica clínica. Teràpies alternatives en salut i medicina21(3).

El fetge no pot desintoxicar el seu cos de les agressions ambientals sense nivells adequats de glutatió. Les agressions ambientals no controlades, independentment de si travessen o no la barrera hematoencefàlica, poden crear neuroinflamació. 

El fetge requereix glutatió per ajudar-vos a desintoxicar-vos dels següents inhibidors de la vostra salut mental. Cadascun d'ells mereix una publicació a part per explicar com contribueixen al desenvolupament dels trastorns psiquiàtrics. 

  • metabòlits dels fàrmacs
  • micotoxines
  • metalls pesants
  • els pesticides
  • herbicides
  • xenoestrògens   

Necessiteu la regulació del glutatió que passa en una dieta cetogènica per ajudar el vostre cos a desintoxicar-se de les coses que perjudiquen la vostra salut cerebral i crear els vostres símptomes. 

El glutatió i el teu cervell

Deixa'm ser perfectament clar. El glutatió és EL PRINCIPAL ANTIOXIDANT que el teu cervell utilitza per mantenir-se sa i en funcionament. No és vitamina C ni vitamina E, encara que s'utilitzen com a cofactors per fer glutatió. Si vols un cervell sa, vols tant de glutatió com el teu cos vulgui produir per protegir i reparar les neurones dels danys.

Suposem que teniu una malaltia mental o un trastorn neurològic. En aquest cas, és probable que tingueu parts del vostre cervell especialment baixes en glutatió. Algunes de les àrees del cervell que es troben especialment baixes en glutatió en trastorns específics inclouen les següents:

  • Escorça cingulada posterior inferior en el trastorn obsessiu-compulsiu (TOC)
  • Substància negra a la malaltia de Parkinson (MP)
  • Escorça occipital i prefrontal en depressió
  • Escorça prefrontal en el trastorn bipolar i l'esquizofrènia
El cervell, il·lustració gravada d'època.

L'augment de la producció de glutatió podria ajudar a combatre l'estrès oxidatiu en parts particulars del cervell rellevants per al vostre diagnòstic particular. D'aquesta manera, possiblement reduïu els vostres símptomes.  

Fins i tot si no s'han trobat nivells de glutatió reduïts en estructures cerebrals particulars per al vostre trastorn, hi ha un consens general a la literatura que els diagnòstics psiquiàtrics i neurològics han augmentat els nivells d'estrès oxidatiu i els nivells de glutatió més baixos en general. 

El glutatió (GSH) és sens dubte l'antioxidant endogen més important del cervell. En els últims anys, els nivells aberrants de GSH s'han implicat en diferents trastorns psiquiàtrics, incloses les psicopatologies relacionades amb l'estrès.

Zalachoras, I., Hollis, F., Ramos-Fernández, E., Trovo, L., Sonnay, S., Geiser, E., Preitner, N., Steiner, P., Sandi, C., & Morató, L. (2020). Potencial terapèutic dels potenciadors del glutatió en psicopatologies relacionades amb l'estrès. Revisions de neurociències i bio comportamentals114, 134-155. https://doi.org/10.1016/j.neubiorev.2020.03.015

Per tant, utilitzar una dieta cetogènica per augmentar els nivells de glutatió al cervell específicament és un dels mecanismes pels quals és un tractament potencial vàlid per a la vostra malaltia mental o trastorn neurològic. 

Conclusió

Hi ha molts beneficis per a algú que lluita amb malalties mentals o símptomes neurològics per augmentar la producció de glutatió. I el cetogènic fa exactament això!

Ara, és possible que tingueu algunes diferències genètiques que interfereixin amb la vostra capacitat de fabricar i reciclar glutatió. Pot ser que us sigui més difícil fer-ho, i això seria útil saber-ho. Si voleu aprofundir en la capacitat del vostre propi cos per fer glutatió, us recomanaria una prova mitjançant 23andMe (enllaç afiliat). Recordeu, una part del vostre 23andMe es pot pagar amb el vostre compte d'estalvi de salut (HSA) o (FSA) si teniu aquest benefici.

Un cop tinguis el teu 23andMe dades us podeu subscriure a aquest fantàstic lloc web Hacks de vida genètica (enllaç d'afiliació) que l'analitzarà i informarà de com els vostres gens donen suport a la vostra capacitat per fabricar i reutilitzar aquest important antioxidant endogen que el vostre cervell curatiu necessita tant!

No importa el que descobreixis, no et desesperis. Hi ha coses que podem fer per augmentar la vostra producció de glutatió, fins i tot amb una dieta cetogènica que fa una feina tan gran fent-ne més en primer lloc.

Heu de llegir aquest article sobre la deficiència de tiamina perquè una deficiència de tiamina pot impedir la vostra capacitat de fabricar glutatió. I és possible que estiguis entrant a la teva dieta cetogènica amb deficiència de tiamina! 

Assegureu-vos d'aconseguir un munt de magnesi, ja que això activa la tiamina, de manera que pot fer el seu per ajudar a fer glutatió.

Si heu trobat útil l'article anterior, també us pot agradar aquesta altra publicació del bloc que parla sobre el glutatió.

Sóc un assessor de salut mental que practica principis de psiquiatria funcional i nutricional. He desenvolupat un programa en línia com a educador i entrenador de salut funcional per servir millor al públic, intentant aprendre com es poden sentir millor. Podeu obtenir més informació sobre el programa de recuperació de la boira cerebral a continuació:

T'agrada el que estàs llegint al blog? Vols aprendre sobre els propers seminaris web, cursos i fins i tot ofertes sobre suport i treballant amb mi per assolir els teus objectius de benestar? Registra't!


referències

Achanta, LB i Rae, CD (2017). β-hidroxibutirat al cervell: una molècula, múltiples mecanismes. Recerca Neuroquímica, 42(1), 35-49. https://doi.org/10.1007/s11064-016-2099-2

Agarwal, R. i Shukla, GS (1999). Paper potencial del glutatió cerebral en el manteniment de la integritat de la barrera hematoencefàlica en rata. Recerca Neuroquímica, 24(12), 1507-1514. https://doi.org/10.1023/A:1021191729865

Amatore, D., Celestino, I., Brundu, S., Galluzzi, L., Coluccio, P., Checconi, P., Magnani, M., Palamara, AT, Fraternale, A., & Nencioni, L. ( 2019). L'augment del glutatió pel derivat del glutatió n-butanoil (GSH-C4) inhibeix la replicació viral i indueix un perfil immune Th1 predominant en ratolins vells infectats amb el virus de la grip. FASEB BioAdvances, 1(5), 296-305. https://doi.org/10.1096/fba.2018-00066

Becker, K., Pons-Kühnemann, J., Fechner, A., Funk, M., Gromer, S., Gross, H.-J., Grünert, A. i Schirmer, RH (2005). Efectes dels antioxidants sobre els nivells de glutatió i la recuperació clínica de la síndrome de desnutrició kwashiorkor: un estudi pilot. Informe Redox, 10(4), 215-226. https://doi.org/10.1179/135100005X70161

Brennan, BP, Jensen, JE, Perriello, C., Pope Jr., HG, Jenike, MA, Hudson, JI, Rauch, SL i Kaufman, MJ (2016). Nivells de glutatió de l'escorça cingulada posterior inferior en el trastorn obsessiu-compulsiu. Psiquiatria biològica: Neurociència cognitiva i neuroimatge, 1(2), 116-124. https://doi.org/10.1016/j.bpsc.2015.12.003

Bioenergètica cel·lular, activitat de caspasa i glutatió en pulmons murins infectats amb el virus de la grip A—ScienceDirect. (nd). Recuperat el 26 de febrer de 2022 a https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0042682213004546

Dringen, R. (2000). Metabolisme i funcions del glutatió al cervell. Progrés en Neurobiologia, 62(6), 649-671. https://doi.org/10.1016/s0301-0082(99)00060-x

Freed, RD, Hollenhorst, CN, Weiduschat, N., Mao, X., Kang, G., Shungu, DC i Gabbay, V. (2017). Un estudi pilot de glutatió cortical en joves amb depressió. Investigació en psiquiatria: Neuroimatge, 270, 54-60. https://doi.org/10.1016/j.pscychresns.2017.10.001

Freeman, LR i Keller, JN (2012). Estrès oxidatiu i cèl·lules endotelials cerebrals: regulació de la barrera hematoencefàlica i intervencions basades en antioxidants. Biochimica et Biophysica Acta (BBA) - Bases moleculars de la malaltia, 1822(5), 822-829. https://doi.org/10.1016/j.bbadis.2011.12.009

Fung, L. i Hardan, A. (2019). Estrès oxidatiu en trastorns psiquiàtrics. A RE Frye i M. Berk (Eds.), L'ús terapèutic de la N-acetilcisteïna (NAC) en medicina (pàgines 53-72). Springer. https://doi.org/10.1007/978-981-10-5311-5_4

Glutatió: què és, per què el necessiteu, com podeu augmentar-lo. (nd). The Amino Company. Recuperat el 25 de febrer de 2022 a https://aminoco.com/blogs/nutrition/glutathione

Gomes, T., Oliveira, S., Ataíde, T. i Trindade-Filho, E. (2010). El paper de la dieta cetogènica en l'estrès oxidatiu present en l'epilèpsia experimental. Revista d'Epilèpsia i Neurofisiologia Clínica, 17, 54-64. https://doi.org/10.1590/S1676-26492011000200005

Greco, T., Glenn, TC, Hovda, DA i Prins, ML (2016). La dieta cetogènica disminueix l'estrès oxidatiu i millora l'activitat del complex respiratori mitocondrial. Diari de flux sanguini i metabolisme cerebral, 36(9), 1603-1613. https://doi.org/10.1177/0271678X15610584

Jarrett, SG, Milder, JB, Liang, L.-P. i Patel, M. (2008). La dieta cetogènica augmenta els nivells de glutatió mitocondrial. Revista de Neuroquímica, 106(3), 1044-1051. https://doi.org/10.1111/j.1471-4159.2008.05460.x

Kephart, WC, Mumford, PW, Mao, X., Romero, MA, Hyatt, HW, Zhang, Y., Mobley, CB, Quindry, JC, Young, KC, Beck, DT, Martin, JS, McCullough, DJ, D'Agostino, DP, Lowery, RP, Wilson, JM, Kavazis, AN i Roberts, MD (2017). Els efectes d'1 setmana i 8 mesos d'una dieta cetogènica o suplements de sal cetònica sobre marcadors multiòrgans d'estrès oxidatiu i funció mitocondrial en rates. nutrients, 9(9), E1019. https://doi.org/10.3390/nu9091019

Kim, Y., Park, J. i Choi, YK (2019). El paper dels astròcits al sistema nerviós central centrat en els metabòlits del canal BK i de l'hemoxigenasa: una revisió. Els antioxidants, 8(5). https://doi.org/10.3390/antiox8050121

Liu, C., Zhang, N., Zhang, R., Jin, L., Petridis, AK, Loers, G., Zheng, X., Wang, Z. i Siebert, H.-C. (2020). La desmielinització induïda per cuprizona a l'hipocamp del ratolí s'alleuja amb la dieta cetogènica. Revista de Química Agrària i Alimentària, 68(40), 11215-11228. https://doi.org/10.1021/acs.jafc.0c04604

McCarty, MF, O'Keefe, JH i DiNicolantonio, JJ (2018). La glicina dietètica limita la taxa de síntesi de glutatió i pot tenir un ampli potencial per a la protecció de la salut. Diari Ochsner, 18(1), 81-87.

Milder, J. i Patel, M. (2012). Modulació de l'estrès oxidatiu i la funció mitocondrial per la dieta cetogènica. Investigació sobre l'epilèpsia, 100(3), 295-303. https://doi.org/10.1016/j.eplepsyres.2011.09.021

Morris, A. a. M. (2005). Metabolisme del cos cetònic cerebral. Revista de Malalties Metabòliques Heretades, 28(2), 109-121. https://doi.org/10.1007/s10545-005-5518-0

Muri, J., Thut, H., Heer, S., Krueger, CC, Bornkamm, GW, Bachmann, MF i Kopf, M. (2019). Els sistemes de tioredoxina-1 i glutatió/glutaredoxina-1 alimenten de manera redundant el desenvolupament i les respostes de cèl·lules B murines. Revista Europea d'Immunologia, 49(5), 709-723. https://doi.org/10.1002/eji.201848044

Napolitano, A., Longo, D., Lucignani, M., Pasquini, L., Rossi-Espagnet, MC, Lucignani, G., Maiorana, A., Elia, D., De Liso, P., Dionisi-Vici , C. i Cusmai, R. (2020). La dieta cetogènica augmenta els nivells de glutatió in vivo en pacients amb epilèpsia. Metabolites, 10(12), E504. https://doi.org/10.3390/metabo10120504

Parry, HA, Kephart, WC, Mumford, PW, Romero, MA, Mobley, CB, Zhang, Y., Roberts, MD i Kavazis, AN (2018). La dieta cetogènica augmenta el volum de mitocondris al fetge i al múscul esquelètic sense alterar els marcadors d'estrès oxidatiu de les rates. Heliyon, 4(11), e00975. https://doi.org/10.1016/j.heliyon.2018.e00975

Perry, TL, Godin, DV i Hansen, S. (1982). Malaltia de Parkinson: un trastorn degut a la deficiència de glutatió nigral? Lletres de neurociències, 33(3), 305-310. https://doi.org/10.1016/0304-3940(82)90390-1

Pocernich, CB i Butterfield, DA (2012). Elevació del glutatió com a estratègia terapèutica en la malaltia d'Alzheimer. Biochimica et Biophysica Acta (BBA) - Bases moleculars de la malaltia, 1822(5), 625-630. https://doi.org/10.1016/j.bbadis.2011.10.003

Rossetti, AC, Paladini, MS, Riva, MA i Molteni, R. (2020). Mecanismes d'oxidació-reducció en trastorns psiquiàtrics: un nou objectiu per a la intervenció farmacològica. Farmacologia i terapèutica, 210, 107520. https://doi.org/10.1016/j.pharmthera.2020.107520

Si, J., Wang, Y., Xu, J. i Wang, J. (2020). Efectes antiepilèptics del β-hidroxibutirat exògen sobre l'epilèpsia induïda per l'àcid kaínic. Medicina experimental i terapèutica, 20(6), 1-1. https://doi.org/10.3892/etm.2020.9307

Sido, B., Hack, V., Hochlehnert, A., Lipps, H., Herfarth, C. i Dröge, W. (1998). Alteració de la síntesi intestinal de glutatió en pacients amb malaltia inflamatòria intestinal. bo, 42(4), 485-492. https://doi.org/10.1136/gut.42.4.485

Simeone, TA, Simeone, KA, Stafstrom, CE i Rho, JM (2018). Els cossos cetònics medien els efectes anti-convulsions de la dieta cetogènica? Neurofarmacologia, 133, 233. https://doi.org/10.1016/j.neuropharm.2018.01.011

The Great Plains Laboratory, LLC. (2015, 17 de juliol). Què passa quan el glutatió és deficient pel Dr Tim Guilford. https://www.youtube.com/watch?v=OAiy03DcRsM

Veech, RL, Chance, B., Kashiwaya, Y., Lardy, HA i Cahill Jr, GF (2001). Cossos cetònics, usos terapèutics potencials. Vida IUBMB, 51(4), 241-247. https://doi.org/10.1080/152165401753311780

Winterbourn, C. (2018). Regulació del glutatió intracel·lular. Biologia redox, 22, 101086. https://doi.org/10.1016/j.redox.2018.101086

Zalachoras, I., Hollis, F., Ramos-Fernández, E., Trovo, L., Sonnay, S., Geiser, E., Preitner, N., Steiner, P., Sandi, C., & Morató, L. (2020). Potencial terapèutic dels potenciadors del glutatió en psicopatologies relacionades amb l'estrès. Crítiques de neurociències i bio comportamentals, 114, 134-155. https://doi.org/10.1016/j.neubiorev.2020.03.015

Zeevalk, G., Bernard, L. i Guilford, F. (2010). El glutatió liposomal proporciona el manteniment del glutatió intracel·lular i la neuroprotecció a les cèl·lules neuronals mesencefàliques. Recerca Neuroquímica, 35, 1575-1587. https://doi.org/10.1007/s11064-010-0217-0

Ziegler, DR, Ribeiro, LC, Hagenn, M., Siqueira, IR, Araújo, E., Torres, ILS, Gottfried, C., Netto, CA, & Gonçalves, C.-A. (2003). La dieta cetogènica augmenta l'activitat de la glutatió peroxidasa a l'hipocamp de rata. Recerca Neuroquímica, 28(12), 1793-1797. https://doi.org/10.1023/a:1026107405399

Com 1

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.