dona amb blazer negre asseguda a una cadira de fusta marró

El vostre terapeuta de salut mental sap sobre ceto?

Saben els professionals de la salut mental amb llicència que la dieta cetogènica es pot utilitzar per tractar malalties mentals?

Realment volia saber la resposta a aquesta pregunta:

Saben els terapeutes que podeu utilitzar ceto per a la salut mental?

No sabia la resposta, així que vaig decidir que només preguntaria. Vaig crear la següent enquesta el 11/4/21 i vaig recollir respostes fins al 11/18/21. Després d'enviar centenars d'invitacions a enquestes, la majoria de les quals eren noves connexions, vaig rebre 130 respostes completades.

Vaig tenir una bona taxa de retorn! Crec que això va ser perquè el vaig fer breu i no vaig recopilar cap informació addicional sobre la gent que l'omplia. Ho vaig fer perquè realment volia augmentar la probabilitat de participació. Així que vaig fer una enquesta d'una sola pregunta amb Survey Monkey que va trigar als participants uns 16 segons de mitjana per completar-la.

A continuació, vaig utilitzar les meves connexions de LinkedIn per enviar-lo a professionals de salut mental amb llicència, com ara psiquiatres (MD), psicòlegs (Ph.D. i PsyD), treballadors socials amb llicència (LSW), assessors de salut mental amb llicència (LMHC), assessors professionals amb llicència. (LPC) i terapeutes matrimonials i familiars amb llicència (LMFT).

La majoria de les persones a les quals vaig enviar l'enquesta practicaven a Washington i Oregon. La gent de Washington era majoritàriament de les àrees de Vancouver i del Gran Seattle i la gent d'Oregon eren principalment de Portland, però també de zones més petites. Potser n'hi ha hagut uns quants de diversos llocs d'arreu dels EUA, però definitivament no molts. Em vaig assegurar de no compartir l'enquesta amb persones que conec que ja utilitzen dietes cetogèniques o teràpies nutricionals com a part de les seves pràctiques. També vaig compartir l'enquesta en grups de Facebook de professionals amb llicència de salut mental tant a Washington com a Oregon.

Aquí era la meva pregunta:

Quin és el vostre estat actual de coneixement sobre l'ús d'una dieta cetogènica com a tractament de malalties mentals?

Aleshores els vaig donar tres respostes per triar en forma d'un menú desplegable que incloïa:

No sé que una dieta cetogènica es pugui utilitzar per tractar malalties mentals

Sóc una mica conscient que s'utilitza perquè hi ha una base d'investigació per donar-hi suport

Sóc molt conscient de l'ús de les dietes cetogèniques com a tractament primari o complementari per a les malalties mentals

I aquí van ser els resultats de l'enquesta, preguntant si diversos professionals amb llicència de salut mental coneixen fins i tot sobre la dieta cetogènica com una opció en el tractament de la malaltia mental.

El terapeuta de salut mental coneix el keto

Això es va dividir en els següents percentatges:

Sí, veig l'errada que vaig fer a la resposta número dos! Maleïda sigui.

Em va sorprendre gratament veure que molts començaven a ser conscients que s'estan utilitzant dietes cetogèniques i que hi ha una base de recerca per donar-hi suport. Per ser sincer, esperava que aquesta resposta fos aprovada amb menys freqüència.

Però el 70% dels professionals de la salut mental amb llicència no sabien que ni tan sols era una opció. Mostra que tenim un llarg camí per recórrer per ajudar els professionals de salut mental autoritzats a entendre que és una opció viable i per què.

Per què importa si els professionals amb llicència de salut mental no coneixen les dietes cetogèniques?

Perquè els nostres papers com a terapeutes són molt poderosos en els viatges que fan els nostres clients per tractar malalties mentals. És possible que tinguem un client que ens vingui dient: "Eh, crec que potser voldria explorar l'ús d'una dieta cetogènica per a la meva depressió". o "He sentit que el keto podria ajudar a la meva ansietat, n'has sentit res?"

I quan això succeeix, la nostra resposta s'ha de mesurar i basar-se en la ciència.

Si un terapeuta respon amb informació general que pot haver vist en un lloc web, pot proporcionar informació errònia accidentalment. Si el terapeuta creu que les dietes cetogèniques només es refereixen a la pèrdua de pes, pot suposar que el client té problemes d'imatge corporal. Poden desanimar l'ús d'una "dieta" quan la imatge corporal pot no ser la motivació principal del client.

Un terapeuta no informat pot proporcionar informació errònia que d'alguna manera és perillós en funció de la seva pròpia comprensió incompleta o personalment esbiaixada de la literatura. Això pot dissuadir un client de provar un tractament que pugui alleujar els seus símptomes amb èxit.

Un terapeuta no informat pot desanimar inadvertidament un client que l'hagués utilitzat com a tractament complementari a la psicoteràpia en la qual ja estaven disposats a participar. Treballant amb el seu prescriptor, un client podria haver-lo utilitzat per possiblement necessitar menys medicació. O podrien haver-lo utilitzat en lloc de la medicació, si escau.

No rebem gaire formació en nutrició, bioquímica, neurologia i metabolisme com a professionals de la salut mental. Per descomptat, els psiquiatres obtenen molt més d'aquestes coses, però també poden faltar el component nutricional. Obtenim neurologia, sobretot si estem en programes que aprenen proves neurològiques i aconseguim una comprensió bàsica de la neurobiologia. Però la intersecció de teràpies nutricionals o teràpia dietètica en el tractament de la malaltia mental no forma part de la nostra educació. La intersecció entre el que passa al cos i el que passa a la ment no és un pont que sempre s'explicava adequadament.

No conec massa psicoterapeutes treballadors que tinguin temps per entendre tots els mecanismes subjacents de com funcionen les teràpies nutricionals i les dietes cetogèniques en particular. Però sí que crec que els terapeutes, que treballen amb la connexió ment-cos, són algunes de les persones més obertes a l'hora d'acceptar que hi ha moltes maneres de curar i moltes maneres de complementar la psicoteràpia. Tots tenim clients que no responen bé als medicaments o els medicaments dels quals han deixat de funcionar bé.

Tots tenim clients que cerquen, i tots sabem que som una presència important durant aquesta recerca.

Espero sincerament que tinguem debats oberts com a professionals entre ells sobre el que hem vist funcionar. Que a mesura que es continuï acumulant investigacions per a diferents diagnòstics i poblacions i l'ús de dietes cetogèniques i altres teràpies nutricionals, compartirem i debatrem amb il·lusió aquestes troballes. A mesura que la nostra comprensió augmenta amb investigacions addicionals, ens ajudarà a abordar la necessitat de canvis d'estil de vida que millorin la salut de tota la persona asseguda davant nostre.

No cal que els nostres papers com a curanderos estiguin limitats per fal·làcies conceptuals que separen el que està passant al cervell del que passa al cos. Sabem que aquesta posició, de fet, ja no està recolzada per la literatura.

Si sou un practicant de salut mental amb llicència i llegiu aquesta entrada al bloc, no dubteu a comentar a continuació. Tinc curiositat per conèixer les vostres preguntes, preocupacions, nocions preconcebudes, experiències, dubtes i actitud general general sobre l'ús que fan els pacients d'una dieta cetogènica per ajudar a tractar els símptomes de la malaltia mental.

Vas respondre a l'enquesta? Us sorprenen els resultats o, en general, són els que hauríeu esperat? Alguna vegada has sentit parlar de l'ús de dietes cetogèniques per a la salut mental? Quin tipus d'educació contínua hauríeu de rebre per sentir-vos còmode amb un client que planteja la dieta cetogènica com a possible tractament? Quin tipus d'educació contínua necessitaries per sentir-te segur per suggerir dietes cetogèniques o altres teràpies nutricionals com a possible opció perquè un client millori la seva salut mental o la seva condició neurològica?

Fem el que millor fem els terapeutes. Comunicar-se i aprendre els uns dels altres!

Si sou un buscador de salut mental que llegeix aquesta publicació, potser voldreu llegir qualsevol dels següents:

T'agrada el que estàs llegint al blog? Vols aprendre sobre els propers seminaris web, cursos i fins i tot ofertes sobre suport i treballant amb mi per assolir els teus objectius de benestar? Inscriu-te a continuació!

3 Comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.