Esgotament de nutrients induït per fàrmacs: una història d'advertència

Avui us parlaré de l'Angie i la seva història d'esgotament de nutrients induït per fàrmacs.

Esgotament de nutrients induït per fàrmacs

Quan l'Angie era petita, menjava com la majoria de nosaltres. Hi havia una gran quantitat d'aliments ultraprocessats comercialitzats a ella i als seus pares com a nutricionalment complets, però no ho eren. Així, mentre l'Angie intentava créixer, es trobava en una insuficiència constant. El seu sistema immunològic es veuria compromès i el seu metge la posaria en diversos cursos d'antibiòtics al llarg de la seva infància.

Els antibiòtics d'ampli espectre esgoten les vitamines B, que són crucials per desbloquejar l'energia que el sistema nerviós pot utilitzar per mantenir les cèl·lules sanes i construir neurotransmissors. Les deficiències de vitamina B tenen nombrosos efectes en molts sistemes del cos, però especialment en el sistema nerviós i la funció cerebral.

Quan era petita, l'Angie ja estava experimentant emmagatzematge insuficient de vitamines B importants i altres nutrients. Quan l'Angie va arribar a l'etapa de la pubertat biològicament exigent, totes les reserves de nutrients que havia aconseguit acumular es van esgotar encara més. Va ser llavors quan va desenvolupar una mica de depressió i ansietat lleus i va començar a tenir problemes per prestar atenció a l'escola.

Va passar a un control hormonal de la natalitat quan tenia 16 anys, cosa que va esgotar encara més les seves reserves de nutrients. El control de la natalitat hormonal és un conegut promotor de l'esgotament de nutrients induït per fàrmacs. Els micronutrients esgotats en el control de la natalitat hormonal inclouen seleni, magnesi, vitamina D, vitamina B i zinc. Aquestes deficiències de nutrients van agreujar el seu estat d'ànim i els seus símptomes cognitius. No tenia prou B6 per convertir l'aminoàcid triptòfan en el neurotransmissor serotonina. Això vol dir que de vegades estaria trista, de vegades ansiosa i altres vegades es posaria una mica impulsiva.

Com que Angie no tenia suficients micronutrients, no va poder produir nivells adequats de neurotransmissors o suficients enzims que són importants per a les funcions de les cèl·lules neuronals, com saber quan trencar els neurotransmissors o deixar-los passar més temps a la sinapsi. El seu cervell no funcionava correctament.

Si l'Angie hagués presentat els seus problemes d'humor al seu metge, li hauria donat un ISRS. Però això probablement no hauria funcionat, almenys no durant molt de temps. Perquè sense els micronutrients adequats, no hauria estat capaç de produir prou neurotransmissors per passar l'estona a la sinapsi. Els ISRS haurien estat ineficaços sense els nivells adequats de ferro, B6 i zinc. Per tant, els insignificants intents d'un ISRS prescrit perquè les seves quantitats ja inadequades de serotonina estiguessin més temps a la sinapsi no haurien solucionat el problema.

En canvi, Angie va liderar amb els seus símptomes semblants al TDAH, va obtenir un diagnòstic de TDAH i va començar a prendre medicaments estimulants. Crec que tots estem alleujats i contents que l'Angie s'hagi sentit millor! Ella es mereix sentir-se increïble. Però la història no acaba aquí.

Finalment, la seva medicació estimulant per al TDAH va deixar de funcionar tan bé i va haver d'augmentar-la. I alguns dels símptomes semblants al TDAH no van millorar amb l'augment de l'estimulant. Per què passava això? Per què la medicació ja no funcionava bé? Sovint anomenem aquest efecte construcció de tolerància. Però és molt més probable una altra cosa.

La medicació estimulant que receptem per al TDAH esgota el magnesi i molts altres nutrients. Així, a mesura que Angie va augmentar la seva medicació estimulant, les seves reserves de magnesi van baixar. Com a resultat, va començar a desenvolupar al·lèrgies i, més tard, aquell mateix any, va tenir un atac d'asma. Ambdues condicions es poden produir com a conseqüència d'un esgotament greu de magnesi.

Hauria estat genial si hagués pogut ser avaluada per insuficiències de nutrients al principi quan va presentar símptomes semblants al TDAH. Potser els podria haver arreglat amb una dieta o fins i tot amb suplements addicionals per compensar el que feien la seva dieta i els seus medicaments per al TDAH. El canvi dietètic o la suplementació podria haver reduït les seves possibilitats de desenvolupar aquestes condicions cròniques addicionals. Hauria estat bé que l'Angie hagués pres decisions sobre els medicaments alhora que coneixia el seu paper en l'esgotament dels nutrients i com afectaria la seva salut i els seus símptomes. Hauria estat bé que el potencial d'esgotament de nutrients induït per fàrmacs estigués al capdavant de la ment del seu metge durant la seva visita.

Després que l'Angie va desenvolupar al·lèrgies i asma, el seu metge li va prescriure corticoides i antihistamínics.

El nebulitzador que es va endur a casa a la seva bossa contenia corticoides que l'esgotaven encara més de vitamina B6, magnesi, zinc i B12. Això va reduir la seva capacitat de produir serotonina encara més. Va notar que el seu estat d'ànim empitjorava.

I com que no tenia prou serotonina, no n'hi havia prou per convertir-se en melatonina. La melatonina t'ajuda a dormir, però també és un gran antioxidant. Altres nutrients de desintoxicació també es van esgotar mentre es prenien corticoides, com el seleni, la vitamina D (que també afectarà la salut immune, els neurotransmissors i el son) i el crom. El crom ajuda a mantenir el sucre en sang estabilitzat.

Com que el seleni d'Angie també es va esgotar pels corticoides (a més del control de la natalitat hormonal que encara estava prenent), es va preparar per al desenvolupament d'un futur trastorn de la tiroide. A més, menys seleni va afectar la capacitat del seu cos de desintoxicar-se, augmentant la inflamació del cervell i agreujant el seu estat d'ànim i els seus símptomes cognitius.

Els antihistamínics que li van dir que anés a comprar al mostrador (OTC) tenen un esgotament especial per a les persones que els prenen. Quan l'Angie va prendre els seus antihistamínics, el seu cos es va esgotar d'àcids grassos essencials que són, bé, essencials per a la salut del cervell!

Això era l'últim que necessitava l'Angie.

Les persones baixes en àcids grassos essencials mostren símptomes de TDAH, i els símptomes de TDAH són el mateix que la pobra Angie va buscar ajuda. Per tant, el fet que els antihistamínics van empitjorar els seus símptomes de TDAH és irònic i trist. Prendre els antihistamínics va esgotar magnesi (un cop més! juntament amb el seu control de la natalitat hormonal, medicaments estimulants per al TDAH i ara antihistamínics, pots veure l'efecte de la composició?)

No en va, Angie va desenvolupar problemes cognitius i d'estat d'ànim addicionals. El cervell necessita molts àcids grassos per reparar-se, i quan veiem que la gent té insuficiències d'àcids grassos, sovint veiem depressió i, en casos molt greus, augment del suïcidi.

La salut i la sensació de benestar de l'Angie estaven baixant ràpidament. Va culpar al seu entorn laboral, que no era més estressant que altres entorns laborals. Tot i així, la seva resistència a l'estrès era baixa a causa de les seves deficiències de nutrients i sentia que no podia fer front. La seva capacitat per fer front a l'estrès hauria estat molt millor si no hagués tingut un cas tan dolent d'esgotament de nutrients induït per fàrmacs.

Els seus nivells de magnesi van continuar esgotant a causa de la medicació estimulant per al TDAH, i els corticoides del seu nebulitzador estaven reduint els nutrients importants que necessitava per mantenir la funció cel·lular. Això significa que la seva neuroinflamació augmentava de manera constant i insidiosa, agreujant els seus símptomes psiquiàtrics i cognitius a un nivell completament nou.

L'Angie ja tenia 30 anys. Tenia una família, una parella, una hipoteca i un parell de fills. Se sentia aclaparada tot el temps, desconcertada i una mica privada de son. Ella es va riure de ser una mare treballadora. Havia canviat de feina, però encara es sentia aclaparada. Va tornar al seu metge.

El seu metge li va prescriure ISRS per tractar el que va identificar com a ansietat i depressió. Angie va acceptar el diagnòstic com a precís.

Però el seu nou ISRS va començar a desplaçar-li el iode. Els ISRS són un dels molts fàrmacs que contenen fluor o altres estructures halògenes que desplacen l'absorció de iode als teixits. Així que cada vegada que prengui un d'aquests medicaments (aquest lloc com a bona llista) que conté un halògen fort, esgotarà les vostres ja inadequades reserves de iode i començarà a preparar l'escenari per a la disfunció de la tiroide.

El seu ISRS va començar a omplir els receptors de iode dels seus teixits glandulars (tiroide, ovaris, pits i cervell). I sense escriure una altra entrada al blog sobre iode, us puc dir que això és molt dolent. La insuficiència de iode pot provocar canvis histològics en aquests teixits glandulars, que al seu torn preparen el teixit per al desenvolupament del càncer.

Els ISRS també s'associen amb nivells més baixos de melatonina. Així que ara l'Angie va començar a empitjorar l'insomni. De vegades tenia problemes per adormir-se o mantenir-se adormit. Però ella i el seu metge van culpar el problema del son als seus trastorns de l'estat d'ànim i va rebre un altre medicament per tractar-lo.

Si havíeu experimentat el que tenia Angie, el vostre metge podria haver-vos donat una benzodiazepina, clonidina o un altre antidepressiu que es prescriu habitualment per a aquest propòsit anomenat Trazadone. Angie va rebre Trazadone, però com que ja no estava fent prou serotonina per convertir-se en melatonina de manera fiable, l'eficàcia del nou medicament es va perdre en el millor dels casos. Amb el temps, aquest medicament va esgotar encara més la seva melatonina.

Així que constantment va començar a no dormir bé i, amb el temps, això va provocar un augment de la resistència a la insulina, que va alterar la seva leptina, una hormona que l'ajuda a saber quan està plena. Va començar a menjar més i a guanyar pes, tot i que estava prenent estimulants per al seu TDAH. Ho va culpar a les seves hormones. El son insuficient va accelerar la neuroinflamació de la resistència a la insulina i va accelerar un cicle d'envelliment neuronal, empitjorant el seu estat d'ànim i els seus símptomes cognitius.

Com que a l'Angie no se li va ensenyar mai la nutrició humana basada en la ciència de la bioquímica nutricional sòlida, sinó que se li va dir què menjar per anuncis, grans aliments i el govern permetent aquestes influències, la seva resistència a la insulina va empitjorar. Els seus hàbits alimentaris van empitjorar i es va centrar en el menjar còmode en lloc de la densitat de nutrients.

Va començar a menjar menys carn perquè tenia deficiència de zinc i no podia produir els enzims digestius que necessitava per menjar aliments reals i sentir-se bé després amb la seva digestió. Va començar a inclinar la seva dieta en gran mesura cap a productes alimentaris més processats.

Aquesta manera de menjar es va alinear amb el seu mal son per afectar negativament el seu metabolisme, i va sortir del consultori del seu metge una vegada amb un diagnòstic de prediabetis. La resistència a la insulina que va desenvolupar va augmentar el seu risc exponencial de desenvolupar altres malalties cròniques que inhibirien la seva qualitat de vida i la seva sensació de benestar.

Als 42 anys, la tiroide d'Angie va cedir. Va trigar molt a passar, així que ningú va fer la connexió. Van culpar el seu estat d'ànim baix, problemes cognitius, problemes de son i augment de pes a la seva tiroide trencada. Tot i que l'Angie els va dir que tenia tots aquests problemes molt abans.

De quina manera va sortir la tiroide d'Angie no importa realment. Podria haver estat per la deficiència acumulada de iode i seleni de tots els medicaments. Podria haver estat degut a un problema autoimmune que es va desenvolupar perquè els seus nivells de zinc mai van ser prou alts per mantenir i equilibrar el seu propi sistema immunitari.

El metge d'Angie va procedir a prescriure medicaments per a la tiroide. De vegades, la medicació no es va ajustar bé i l'Angie no es va sentir bé. No li agradava haver de tornar al seu metge per fer-li proves periòdiques, i sempre s'havia d'assegurar que tingués la seva medicació per a la tiroide durant la resta de la seva vida.

Als seus 50 anys, Angie finalment va abandonar el control de la natalitat hormonal i va passar per la menopausa. A causa de les seves deficiències de nutrients, va trobar que aquesta etapa de la vida era especialment difícil per a ella, amb molts canvis d'humor, sofocos i una gran exacerbació del seu insomni.

No havia de ser així per a l'Angie. Però va ser. Així que va anar al seu metge i li van posar teràpia hormonal. Malauradament, això va provocar un esgotament addicional de les seves ja baixes vitamines B6 i B12, àcid fòlic i, ho heu endevinat, magnesi.

La seva teràpia hormonal hauria d'haver ajudat a protegir Angie del desenvolupament d'un deteriorament cognitiu lleu o de símptomes primerencs de demència. I m'ha ajudat una mica, n'estic segur. Però el fet que Angie no tingués suficients micronutrients per mantenir el seu cervell o sufocar la seva neuroinflamació va continuar el cicle d'envelliment neurodegeneratiu que va passar. I quan l'Angie va desenvolupar símptomes de deteriorament cognitiu lleu, només ho va culpar al seu TDAH, i que va tenir els seus primers "moments de gent gran" i, per tant, no va rebre una avaluació.

Quan el marit de l'Angie finalment va decidir que alguna cosa estava malament i li van diagnosticar la malaltia d'Alzheimer, a Angie li van posar un altre medicament. Però, com sabem, no hi ha medicaments efectius per a la malaltia d'Alzheimer. Les empreses farmacèutiques porten dècades intentant medicaments per tractar-lo sense èxit. Així, acabarem la nostra història sobre l'Angie, la seva història d'esgotament de nutrients induïda per drogues i els seus efectes en la seva vida aquí.

Podeu escriure el final com us convingui.

Realment no hi ha cap moral en aquesta història, tot i que és possible que en trobis una que decidiràs treure'n.

L'objectiu d'explicar la història d'Angie era permetre't veure com les deficiències de nutrients, quan no es corregeixen i s'utilitzen medicaments, es pot produir un cicle d'esgotament de nutrients que condueix a malalties cròniques i malalties mentals. Després d'aquesta publicació, potser entendreu millor per què les deficiències nutricionals induïdes per fàrmacs poden agreujar els problemes. I és possible que considereu més fàcilment tractar els vostres símptomes mitjançant un marc diferent que potser no condueixi a cicles d'aquestes deficiències com Angie.

La història d'Angie manifestant les seves lluites inicials podria haver anat en qualsevol direcció. Una altra Angie pot haver presentat un trastorn alimentari, una malaltia misteriosa o mal d'estómac. Per què? Perquè tothom té predisposicions genètiques que determinen en quin sistema corporal començarà a mostrar primer els símptomes.

Així, tot i que la vostra història pot ser diferent de la d'Angie, pel que fa a la presentació de símptomes, tipus de trastorn de l'estat d'ànim, etc., probablement s'hauria desenvolupat de manera similar. Hauríeu anat a un metge, rebeu receptes que van empitjorar els factors subjacents durant diverses dècades i haureu desenvolupat noves malalties cròniques que no semblen relacionades amb el vostre problema, però que realment ho estan.

Espero que us hagi estat útil aquesta entrada del blog. Escric més sobre les deficiències nutricionals induïdes per medicaments a l'article següent:

També podeu gaudir d'entendre més sobre els micronutrients i com afecten la serotonina i el seu paper en la lluita contra la neuroinflamació en qualsevol d'aquestes altres publicacions a la Bloc de salut mental Keto.

Com sempre, aquesta entrada al bloc no és un consell mèdic, i jo no sóc el vostre metge.

T'agrada el que estàs llegint al blog? Vols aprendre sobre els propers seminaris web, cursos i fins i tot ofertes sobre suport i treballant amb mi per assolir els teus objectius de benestar? Registra't!

Aquesta publicació del bloc va ser inspirada i basada en un client imaginari creat per educar sobre l'esgotament de nutrients induït per fàrmacs per Suzanne Keyes, PharmD, FACA, IFMCP. Podeu veure l'original aquí.


referències

9 medicaments que són tòxics per a la tiroide—Dr. Izabella Wentz. (2018 de març de 29). Dra. Izabella Wentz, PharmD. https://thyroidpharmacist.com/articles/9-medications-toxic-thyroid/

Aceves, C., Mendieta, I., Anguiano, B., & Delgado-González, E. (2021). El iode molecular té efectes extratiroïdals com a antioxidant, diferenciador i immunomodulador. International Journal of Molecular Sciences, 22(3), 1228. https://doi.org/10.3390/ijms22031228

Afegiu vitamines a la vostra dieta si preneu TRH - Teràpia de substitució hormonal. (2011 de setembre de 23). Herbes del Pacífic. https://www.pacherbs.com/nutrient-depletion-of-hrt-hormone-replacement-therapy/

Carolina, CMM, PharmD, BCACP, BCGP Professor adjunt de Farmàcia Wingate University School of Pharmacy Wingate, North. (nd). Esgotaments de nutrients induïts per fàrmacs: el que els farmacèutics necessiten saber. Recuperat el 6 de gener de 2022 a https://www.uspharmacist.com/article/druginduced-nutrient-depletions-what-pharmacists-need-to-know

Dong, L., Lu, J., Zhao, B., Wang, W. i Zhao, Y. (2018). Revisió de la possible associació entre carcinoma de tiroides i de mama. Revista mundial d'oncologia quirúrgica, 16(1), 130. https://doi.org/10.1186/s12957-018-1436-0

Falomir-Lockhart, LJ, Cavazzutti, GF, Giménez, E., & Toscani, AM (2019). Mecanismes de senyalització d'àcids grassos a les cèl·lules neuronals: receptors d'àcids grassos. Fronteres de la neurociència cel·lular, 13. https://www.frontiersin.org/article/10.3389/fncel.2019.00162

Índex de productes farmacèutics fluorats. (nd). Recuperat el 22 de febrer de 2022 a https://www.slweb.org/ftrcfluorinatedpharm.html

Jonathan. (nd). Deficiències de micronutrients en el TDAH: un consens de recerca global. ISOM. Recuperat el 6 de gener de 2022 a https://isom.ca/article/micronutrient-deficiencies-adhd-global-research-consensus/

KenDBerryMD. (2019, 1 de febrer). 👶🏼 Si prens píndoles anticonceptives, necessites aquestes 5 coses 👶🏼. https://www.youtube.com/watch?v=Tiwdso_6cmo

Khansari, N., Shakiba, Y. i Mahmoudi, M. (2009). La inflamació crònica i l'estrès oxidatiu com a causa principal de malalties i càncer relacionades amb l'edat. Patents recents sobre el descobriment de fàrmacs per a la inflamació i les al·lèrgies, 3(1), 73-80. https://doi.org/10.2174/187221309787158371

Lewis, AJ, Kerenyi, NA i Feuer, G. (1990). Neurofarmacologia de les secrecions pineals. Metabolisme de fàrmacs i interaccions amb fàrmacs, 8(3 – 4), 247 – 312.

Martins, MR, Reinke, A., Petronilho, FC, Gomes, KM, Dal-Pizzol, F. i Quevedo, J. (2006). El tractament amb metilfenidat indueix estrès oxidatiu al cervell de rata jove. Investigació cerebral, 1078(1), 189-197. https://doi.org/10.1016/j.brainres.2006.01.004

McGlashan, EM, Nandam, LS, Vidafar, P., Mansfield, DR, Rajaratnam, SMW i Cain, SW (2018). El citalopram ISRS augmenta la sensibilitat del sistema circadià humà a la llum en una dosi aguda. Psicofarmacologia, 235(11), 3201-3209. https://doi.org/10.1007/s00213-018-5019-0

Institut de Metagènica. (2017 de desembre de 26). https://www.metagenicsinstitute.com/

Murphy, DL, Garrick, NA, Tamarkin, L., Taylor, PL i Markey, SP (1986). Efectes dels antidepressius i altres fàrmacs psicotròpics sobre l'alliberament de melatonina i la funció de la glàndula pineal. Revista de Transmissió Neural. Suplement, 21, 291-309.

Esgotament de nutrients. (nd). Centre de benestar BioMed. Recuperat el 6 de gener de 2022 a https://wellnessbiomed.com/pages/nutrient-depletion

Perica, MM i Delaš, I. (2011). Àcids grassos essencials i trastorns psiquiàtrics. Nutrició a la pràctica clínica, 26(4), 409-425. https://doi.org/10.1177/0884533611411306

Rao, TSS, Asha, MR, Ramesh, BN i Rao, KSJ (2008). Comprendre la nutrició, la depressió i les malalties mentals. Revista índia de psiquiatria, 50(2), 77. https://doi.org/10.4103/0019-5545.42391

Rude, RK, Singer, FR i Gruber, HE (2009). Efectes esquelètics i hormonals de la deficiència de magnesi. Revista de l’American College of Nutrition, 28(2), 131-141. https://doi.org/10.1080/07315724.2009.10719764

Wilson, SM, Bivins, BN, Russell, KA i Bailey, LB (2011). Ús d'anticonceptius orals: impacte en l'estat de folat, vitamina B6 i vitamina B12. Opinions sobre nutrició, 69(10), 572-583. https://doi.org/10.1111/j.1753-4887.2011.00419.x

2 Comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.