Neuroinflamació i depressió

Neuroinflamació i depressió

La relació entre depressió i neuroinflamació s'ha estudiat durant molts anys. No obstant això, el tractament de la neuroinflamació en la depressió no es considera un objectiu principal de la intervenció. La nostra societat continua intentant tractar la depressió amb productes farmacèutics. I tot i que poden ajudar a moltes persones, hi ha poblacions de persones que pateixen depressió en les quals els medicaments no són suficients. Això inclou:

 • Persones que no responen a un o més medicaments
 • Persones que responen als medicaments però només temporalment
 • Persones que responen parcialment però tenen símptomes residuals que no es tracten eficaçment amb els seus medicaments (aquesta és la majoria dels pacients)
 • Persones que responen però han de viure amb efectes secundaris que redueixen la seva qualitat de vida
 • Persones que no poden tolerar els efectes secundaris dels medicaments

Per a la depressió lleu a moderada, la resposta als medicaments psiquiàtrics és comparable a un placebo.

És una falta de respecte dir-li a aquestes persones que la seva resposta és només un medicament diferent. Per a algunes persones, l'opció de medicació no és bona. I això podria ser perquè els medicaments no són capaços d'abordar les causes subjacents de la depressió.

La depressió és un trastorn de la neuroinflamació. Sí, la genètica juga un paper en la depressió. Però no hi ha un gen per a la depressió, i trobem que el risc de depressió és provocat per factors ambientals. Això demostra una vulnerabilitat genètica que podem reduir amb intervencions ambientals. La capacitat dels entorns interns i externs per determinar com s'expressen els gens s'anomena epigenètica.

La inflamació és un desencadenant que activa els gens que tens que et predisposen a la depressió.

El mateix procés d'inflamació que causa la malaltia al vostre cos és el que causa els vostres trastorns psiquiàtrics. Això inclou la depressió.

La inflamació es produeix quan el sistema immunitari produeix citocines. Hi ha diferents tipus de citocines. Aquests inclouen, entre d'altres, IL-1, IL-6, TNF-alfa, IFN-gamma. Aquests són els missatgers químics del sistema immunitari. Les citocines circulatòries es correlacionen amb nivells d'ansietat, depressió i deteriorament cognitiu. Tots aquests són els símptomes que experimenten les persones amb depressió.

Un sistema immunitari hiperactiu que crea citocines contribueix a la depressió. Les citocines són més altes en les persones amb depressió, i els medicaments antidepressius probablement funcionen millor si disminueixen les citocines inflamatòries. Això és contrari a la teoria que el mecanisme de reducció dels símptomes dels antidepressius és principalment la reparació dels neurotransmissors.

Les citocines activen un enzim anomenat IDO (per breu). IDO descompone la serotonina i degrada el seu precursor triptòfan. Això redueix la disponibilitat de neurotransmissió de serotonina en persones amb depressió.

Aquest és un potent inductor dels símptomes depressius.

Aleshores, per què no donem a les persones deprimides antiinflamatoris com l'aspirina? De vegades ho fem. Hi ha una taxa de resposta més alta quan utilitzem antidepressius amb una dosi baixa d'aspirina. Però si utilitzeu AINE en lloc d'aspirina, fa el contrari. Així doncs, no esclateu un munt d'AINE amb l'esperança que redueixi la depressió.

No endevinem aquí sobre la inflamació i la depressió. Quan donem als pacients interferó (una citocina) per tractar altres malalties (per exemple, EM, hepatitis C), veiem efectes secundaris psiquiàtrics com la depressió. Els efectes secundaris que veiem amb el tractament amb interferó inclouen ideació suïcida, apatia, disfunció sexual, insomni, irritabilitat i problemes cognitius.

Algun d'aquests sona conegut?

Aposto que sí. Estàs convençut encara del semblant entre la neuroinflamació i la depressió?

Bé. Posem-nos en marxa.

Potser us preguntareu, per què el meu sistema immunitari s'hauria de flipar i trencar les coses que necessito per sentir-me bé? Per què aniria després del precursor de la serotonina, el triptòfan (un aminoàcid) si creu que estic atacat per alguna cosa?

Perquè els agents infecciosos, com els microbis, engollen triptòfan. Els agrada i els ajuda quan intenten infectar les vostres cèl·lules. I, per tant, el vostre sistema immunitari només està intentant tenir l'esquena i treure la substància que sap que els dolents faran servir per causar estralls. Sacrifica el teu estat d'ànim per salvar el teu cos. Per tant, cal abordar la inflamació. O el vostre sistema immunitari no s'assentarà i seguirà devorant les coses que necessiteu per produir neurotransmissors importants com la serotonina.

Deixa'm que ho torni a escriure per a la gent del darrere.

La neuroinflamació pot tenir un paper causal en la depressió.

Aleshores, quin tipus de coses causen la neuroinflamació?

 • Dieta americana estàndard (alta en sucre, carbohidrats processats, olis, greixos trans)
 • Toxines ambientals com herbicides, pesticides, metalls pesants
 • Infeccions cròniques de baix grau (per exemple, Lyme, malaltia de les genives, h. pylori, Candida Albicans crònica, virus de Bora, etc.)
 • Al·lèrgia alimentària
 • Al·lèrgies ambientals
 • Disfunció digestiva (disbiosi, SII, etc.)
 • Estil de vida sedentari
 • Les deficiències nutricionals
 • Son (no prioritzat o trastorns del son)

Un altre factor que contribueix a la neuroinflamació és l'estrès. Aquesta és una de les raons per les quals algunes psicoteràpies són bones per a la depressió, especialment les teràpies cognitivo-conductuals (TCC). La CBT ajuda els clients a processar i replantejar els factors d'estrès de la vida perquè no creïn una resposta immediata a l'estrès. Aquesta reducció de l'estrès es deu al fet de poder gestionar millor els factors d'estrès de la vida. Això disminueix un factor important de la inflamació.

Però no tothom respon a la CBT. Així que seguim aprenent.

Quan us poseu estrès, ja sigui a causa d'un estrès ambiental o només pels vostres pensaments sobre el que està passant, obteniu una elevació en una cosa anomenada glucocorticoides. Això augmenta el sistema immunitari del cervell i activa la microglia. La microglia és un actor important en el sistema immunitari del vostre cervell i expulsa un munt de citocines. El que ja saps que contribueix als teus símptomes depressius.

És probable que el vostre psiquiatre no us parli de la neuroinflamació com a causa de la vostra depressió. Per què? Perquè hi ha una desconnexió entre la literatura acadèmica que fa molts anys que estudia aquest vincle i els professionals. No es comercialitza cap medicament per a la neuroinflamació. Si n'hi hagués, probablement el vostre psiquiatre ho repartiria. I ho estan intentant donant-vos antidepressius, que tenen alguns efectes antiinflamatoris temporals. De fet, hi ha una discussió que la seva reducció temporal de la neuroinflamació pot ser el motiu pel qual algunes persones obtenen un alleujament momentani dels símptomes. No els efectes reportats sobre la serotonina.

Haureu d'abordar la neuroinflamació abans de sentir-vos millor. Un ISRS pot reduir lleugerament la inflamació, però no pot evitar que la microglia produeixi citocines que esgoten els recursos en forma de precursors per produir serotonina. Aquest ISRS només manté la serotonina que produeix actualment a les sinapsis més temps.

La neuroinflamació esgota les vostres reserves de nutrients i necessiteu aquests nutrients per produir neurotransmissors i tenir cèl·lules cerebrals que funcionin bé. Si el vostre cervell està utilitzant constantment subministraments per intentar reconstruir el dany de l'estrès oxidatiu, aleshores el vostre equilibri de neurotransmissors patirà. Molts d'aquests nutrients que es mengen en la lluita contra la inflamació són el que anomenem factors limitants. Això vol dir que si no en teniu prou, no podreu fer altres coses que necessiteu. Període.

Així que podeu veure com un enfocament de la depressió només amb medicaments és insuficient. A múltiples nivells. Així doncs, parlem de com esbrinar la causa principal de la vostra inflamació, de manera que pugueu curar els vostres símptomes depressius.

Al·lèrgies alimentàries i ambientals

Les al·lèrgies alimentàries són un factor important en la disfunció del sistema immunitari. La majoria de les reaccions es produeixen a partir d'ous, cacauets, llet de vaca, fruits secs de soja, marisc, peix i blat. Molt d'això pot passar a causa d'una mala salut intestinal. I modificar la vostra dieta pot ser una bona manera de reduir la inflamació. És possible que ni tan sols hagis d'evitar els aliments per sempre. Una vegada que l'intestí estigui curat, és possible que trobeu que podeu reintroduir molts aliments anteriorment problemàtics. Pots treballar amb un metge funcional (nutricionista funcional, psiquiatre funcional, infermera funcional, etc.) i et poden ajudar a fer la prova d'al·lèrgies alimentàries.

Infeccions

Qualsevol infecció pot causar inflamació. Això inclou els crònics de baix grau. I ni tan sols els grans de por com la malaltia de Lyme. Tens un fong crònic del dit del peu que no desapareixerà? Això podria estar contribuint a la vostra neuroinflamació i als vostres símptomes depressius. Fer proves de medicina funcional amb l'ajuda d'un metge pot ser molt útil per identificar les al·lèrgies alimentàries i les infeccions furtives que poden estar contribuint a la vostra neuroinflamació.

Dormir

Els mals hàbits de son poden causar inflamació. Només amb reduir el son a 6 hores durant una setmana, obteniu una elevació de les citocines inflamatòries. Per tant, si hi ha un problema d'higiene del son (paraula fantàstica per indicar quins són els vostres comportaments abans d'anar a dormir) o una deficiència de nutrients que influeix en la vostra capacitat per dormir, heu de solucionar-ho. Perquè si encara no estàs deprimit, els teus mals hàbits de son augmentaran la inflamació i crearan símptomes depressius.

Però si ja teniu depressió, no és d'estranyar observar que la interrupció del son pot ser el resultat de la vostra producció de serotonina de neurotransmissors desordenada. Això es deu al fet que necessiteu nivells adequats de serotonina per produir melatonina. I si no fas prou melatonina, de sobte ets un mussol nocturn, i et molestarà la resta del teu son!

Proves per a la inflamació

Llavors, com et controla el teu metge si hi ha inflamació? La manera més senzilla és fer-se una anàlisi de sang. Haureu de demanar aquesta prova al vostre metge. I si el vostre metge decideix ser difícil al respecte, simplement feu-ho vosaltres mateixos.

També faré que els clients obtinguin el seu CRP o hs-CRP amb Ulta Lab Tests. És barat i podeu fer-vos l'extracció de sang en un laboratori proper a casa. Si us registreu amb ells, sovint us proporcionaran codis de descompte per correu electrònic.

Voleu obtenir una proteïna C reactiva (CRP) o una proteïna C reactiva d'alta sensibilitat (hs-CRP). És una manera de detectar infeccions i malalties inflamatòries. És un marcador molt útil de la inflamació. És una anàlisi de sang senzilla que reflecteix la inflamació crònica. Si és alt, podeu mirar més a fons la causa i treballar amb un metge per obtenir una millor imatge dels factors neuroinflamatoris presents.

Altres anàlisis de sang que potser voldreu fer si teniu depressió inclouen un panell de colesterol (el colesterol baix està relacionat amb un augment del suïcidi), B6, B12, ferritina i vitamina D. No tots estan relacionats amb la inflamació del cervell i probablement ho estiguin. es comentarà en futures entrades al bloc. Però si esteu intentant esbrinar què necessiteu per curar la depressió, poden ser marcadors molt útils.

Un altre marcador molt útil d'inflamació es pot veure mitjançant una prova d'àcids orgànics. Aquesta és una prova funcional. Si aneu al vostre metge habitual, hi ha moltes possibilitats que no sàpiguen de què parleu. Això no vol dir que no hi tingueu accés o que no pugueu defensar la vostra pròpia salut i trobar un metge que us pugui ajudar.

El marcador de la prova d'àcids orgànics que és útil per veure és l'àcid quinolínic. És un marcador específic de la inflamació cerebral. L'àcid quinolínic és el que passa quan aquest enzim (IDO) del qual acabem de parlar degrada el triptòfan. Està implicat en la depressió i tot tipus d'altres trastorns neuropsiquiàtrics (per exemple, el TOC, l'ansietat, etc.). És neurotòxic. Si teniu alts nivells d'àcid quinolínic, hem de netejar-ho!

L'àcid quinolínic alt com a resultat de les citocines inflamatòries augmenta el glutamat al cervell i desequilibra els neurotransmissors. Obteniu una quantitat de glutamat que és neurotòxica. Com si això no fos prou dolenta notícia, també produïu menys GABA. I creieu-me, voleu més GABA. GABA és el neurotransmissor per sentir-se bé, "tot va bé amb el món" i "tens això". Et mereixes més GABA.

Així que aquí ho tens. És probable que la neuroinflamació estigui causant els vostres símptomes depressius. Ara anem a discutir què podeu fer al respecte. Assegureu-vos de consultar els altres dos articles d'aquesta sèrie!

  Si voleu obtenir més informació sobre els mecanismes subjacents que causen la depressió amb més detall, gaudireu de les meves publicacions sobre el tema.

   Es poden trobar grans recursos sobre suplements per a la depressió Psiquiatria redefinida. Ofereixen seminaris web gratuïts i fins i tot podeu ajudar a trobar un proveïdor de psiquiatria funcional a prop vostre.

   Un altre gran recurs sobre menjar per combatre la depressió és el lloc de Georgia Ede, MDs diagnosisdiet.com

   També vull que tingueu en compte que la toxicitat per metalls pesants pot provocar un estat de neuroinflamació que pot ser persistent i difícil de tractar sense modalitats de tractament addicionals. Si sembla que no podeu desfer-vos del vostre estat d'ànim o problemes neurològics, us animo a llegir la publicació del bloc següent per saber com procedir per buscar ajuda addicional.

   Pot ser que siguis un bon candidat per al meu programa en línia anomenat Programa de recuperació de la boira cerebral. Podeu obtenir-ne més informació a continuació:

   Perquè tens dret a conèixer totes les maneres de sentir-te millor.