Metalls Pesants i Salut Mental.

Metalls Pesants i Salut Mental

Per què els metalls pesants afecten la salut mental, fins i tot amb una dieta cetogènica?

Algunes persones comencen la dieta cetogènica amb una gran càrrega d'acumulació de metalls pesants. Quan això passa, fins i tot els augments de glutatió observats amb una dieta cetogènica ben formulada poden ser insuficients per resoldre completament els símptomes. Les opcions inclouen centrar-se en menjar més nutrients o prendre suplements que augmenten el conjunt de materials utilitzats per a la producció de glutatió, prendre suplements de glutatió directament o buscar un professional de medicina funcional per ajudar amb estratègies avançades de desintoxicació.

introducció

L'acumulació de metalls pesants té mecanismes associatius i causatius en la creació i l'empitjorament dels símptomes psiquiàtrics. Això vol dir que tenir una quantitat excessiva de certs metalls pesants al cos que s'emmagatzemen pot provocar la creació de malalties mentals i trastorns neurològics. Alguns d'aquests metalls en els quals es produeixen símptomes psiquiàtrics evidents inclouen acumulacions de coure, plom i mercuri.

L'acumulació de metalls fa que el cervell sigui susceptible a insults neurotòxics per mecanismes com ara la disfunció mitocondrial, la dishomeòstasi neuronal d'ions calci, l'acumulació de molècules danyades, la reparació de l'ADN compromesa, la reducció de la neurogènesi i el metabolisme energètic deteriorat.

Ijomone, OM, Ifenatuoha, CW, Aluko, OM, Ijomone, OK i Aschner, M. (2020). El cervell envellit: impacte de la neurotoxicitat dels metalls pesants. Revisions crítiques en toxicologia50(9), 801-814. https://doi.org/10.1080/10408444.2020.1838441

Fins i tot si no sentiu els efectes de la toxicitat dels metalls pesants directament al cervell, pot soscavar diversos mecanismes fisiològics subjacents que el vostre cos necessita per mantenir-se bé, cosa que podria provocar un deteriorament secundari de la funció cerebral, a través d'anèmia, trastorns de la tiroide o disfunció del sistema immunitari.

Si voleu entendre millor per què la disfunció mitocondrial és un problema, consulteu aquest article:

Si sou nou al bloc i no sabeu de què parlo quan faig referència al glutatió, comenceu aquí amb aquesta entrada del blog.

Si esteu aquí per conèixer com el vostre glutatió regulat en una dieta cetogènica ben formulada us ajuda a desintoxicar els metalls pesants específicament i, per tant, ajuda a curar el vostre cervell, haureu d'esperar. Jo encara no l'he escrit. Però arribarà aviat. 

Aquest article tracta sobre com una càrrega de metalls pesants pot estar soscavant els resultats de la vostra dieta cetogènica per a la salut mental i què podeu fer al respecte.  

Per què encara tinc símptomes?

Si heu fet servir la dieta cetogènica de forma consistent durant molts mesos i teniu alguns símptomes tossuts que no desapareixeran o que encara apareixen, com ara:

  • Fatiga crònica i boira cerebral
  • Cefalees i migranyes
  • Malalties autoimmunitàries
  • Ansietat, depressió i altres símptomes de l'estat d'ànim

Tots aquests són els símptomes que els proveïdors de medicina funcional informen que estan associats amb càrregues de metalls pesants al cos. Potser no vol dir que la vostra dieta cetogènica no funcioni. Només pot significar que la vostra dieta cetogènica actual no és suficient per al que està passant específicament amb vosaltres. 

Per exemple, fem una ullada als astròcits (un tipus important de cèl·lules nervioses). Sabem que els astròcits prefereixen les cetones com a combustible. I és fantàstic que els esteu donant molta d'aquesta excel·lent font de combustible. Sens dubte, ajuda a la salut del teu cervell. Però, què passa si els vostres astròcits han estat sota una càrrega de metalls pesants durant anys o actualment estan sota un assalt agut que encara no heu identificat?

Els astròcits són cèl·lules homeostàtiques primàries del sistema nerviós central. Protegeixen les neurones contra tot tipus d'insults, en particular l'acumulació de metalls pesants. Tanmateix, això fa que els astròcits siguin el principal objectiu de la neurotoxicitat dels metalls pesants. La ingesta de metalls pesants afecta les cascades homeostàtiques i neuroprotectores astroglials, inclosa la llançadora de glutamat/GABA-glutamina, la maquinària antioxidant i el metabolisme energètic. Els dèficits en aquestes vies astroglials faciliten o fins i tot instiguen la neurodegeneració.

Li, B., Xia, M., Zorec, R., Parpura, V. i Verkhratsky, A. (2021). Astròcits en neurotoxicitat i neurodegeneració de metalls pesants. Investigació del cervell1752, 147234. DOI: 10.1016 / j.brainres.2020.147234

Els vostres astròcits es prenen seriosament un per a l'equip. Mentre els vostres astròcits intenten protegir-vos, els metalls pesants estan entrant i minimitzant la seva eficàcia en aquest objectiu. I aquest és només un petit exemple de com la càrrega de metalls pesants pot interferir en la salut del vostre cervell. Estic segur que tot el que estàs fent amb la teva dieta cetogènica t'ajuda. Però no sé en què estava entrant el teu dèficit. I tu tampoc, possiblement. Per tant, aquest podria ser un focus important de la vostra atenció si intenteu recuperar el vostre cervell.

Però estic fent totes les coses!

Tot i que una dieta cetogènica ben formulada sens dubte regula a l'alça el glutatió, un poderós desintoxicant de metalls pesants, és possible que no li doneu al vostre cos els cofactors suficients que necessita per desintoxicar-se amb prou rapidesa o per fer front al que s'està desintoxicant actualment a través de vies del fetge. Pot ser que la vostra càrrega de metalls pesants sigui molt alta i necessiteu un suport addicional de nutrients o treballeu amb un metge de medicina funcional per supervisar i accelerar la vostra curació. 

I si fos així, no seria estrany. És possible que finalment arribeu al benestar només centrant-vos en la vostra dieta cetogènica durant més temps i augmentant els precursors de la producció de glutatió o prenent glutatió liposòmic. Però si encara esteu intentant viure amb símptomes psiquiàtrics i neurològics difícils, aquesta és una via essencial per explorar el vostre viatge cap al benestar. I com que crec que tens dret a conèixer totes les maneres en què et pots sentir millor, t'ho explicaré. 

Començaré dient que aquest tema és ampli. I aquesta entrada al bloc no pretén ser exhaustiva ni exhaustiva. La intenció d'aquest article és posar al vostre radar la toxicitat per metalls pesants, si trobeu que després de seguir una dieta cetogènica consistent i ben formulada durant diversos mesos, encara teniu símptomes neurològics i de salut mental persistents.

Aprendre sobre les càrregues de metalls pesants podria ser una altra peça important del trencaclosques en la vostra recerca per curar el vostre cervell i superar les malalties mentals i els símptomes neurològics. I és per això que s'inclou en aquest blog.

Així que comencem. 

Per què el meu metge no ha esmentat la càrrega de metalls pesants?

El vostre metge habitual només té al cap una toxicitat aguda per metalls pesants (si teniu sort). Però un metge de medicina funcional mirarà la vostra càrrega de metalls pesants en general. Perquè aquesta càrrega afecta realment el funcionament del vostre cervell. Una bona manera de veure la càrrega total del cos de metalls pesants és pensar-hi com un factor limitant fort en la vostra capacitat de sentir-vos malament. 

Té un paper en els símptomes de TDA/TDAH, depressió, esquizofrènia i demència, per citar-ne alguns. 

"Però espera un moment!", podries dir. "No he estat exposat a un munt de plom o mercuri alhora!" Això podria ser cert. Però has d'entendre que la càrrega està formada per múltiples exposicions petites, que de vegades succeeixen al llarg de la vida, que el cos no pot fer front adequadament, que fan que el cervell i el cos siguin al límit per poder protegir-te d'aquesta càrrega. I llavors es produeixen els símptomes i els processos biològics s'impedeixen. I el teu pobre, intentant curar el cervell, no pot descansar. 

Llavors, com em faig la prova?

Podeu demanar al vostre metge que faci proves de metalls pesants com a anàlisi de sang, però això només és bo si creieu que heu tingut una exposició aguda i actual.  

També hi ha una cosa anomenada "prova de metall pesat provocat" que pot ser útil. El vostre proveïdor us donarà un agent quelant (alguna cosa que treu els metalls del cos) i després recollirà l'orina durant un període de temps especificat. Això dóna a la gent una millor idea de la càrrega general del cos (i del cervell). Hi ha hagut certa controvèrsia sobre l'ús d'aquesta prova (vegeu Weiss, et al., 2022 a les referències). 

Però vull assenyalar que el vostre metge de medicina funcional no mirarà només aquesta prova. Probablement miraran els valors de comparació de metalls pesants mitjançant sang (sèrum), cabell i orina. Juntament amb diversos altres biomarcadors d'estrès oxidatiu i analitzar quins nivells de nutrients són baixos per fer una avaluació. També miraran acuradament els vostres símptomes, que són pistes addicionals.  

Llavors, com podria contribuir una càrrega de metalls pesants als meus símptomes psiquiàtrics? 

La càrrega de metalls pesants pot causar problemes digestius, que poden i sovint tenen un efecte directe en la vostra salut mental mitjançant la neuroinflamació i l'augment de l'estrès oxidatiu. Perpetua la creació d'intestí permeable causant problemes autoimmunes, proporcions desfavorables de microbiota i el deteriorament d'una cosa especialment important que ha de fer el vostre sistema digestiu, és a dir, absorbir els micronutrients que necessiteu per a la salut i el funcionament del cervell! 

Una manera particular és que augmenta l'estrès oxidatiu. Si heu llegit sobre algun dels trastorns a la Bloc de salut mental Keto, sabeu que l'estrès oxidatiu és un mecanisme patològic subjacent per a gairebé tots els que s'han escrit fins ara.

Tot i que els mecanismes precisos subjacents a la neurotoxicitat de cada metall encara no estan clars, l'estrès oxidatiu, la competència amb metalls essencials com el zinc i el ferro i la desregulació de l'expressió gènica han estat recolzats per molts estudis com a processos fonamentals comuns implicats en la toxicitat dels metalls.

Gade, M., Comfort, N. i Re, DB (2021). Efectes neurotòxics específics del sexe dels contaminants de metalls pesants: evidència epidemiològica, experimental i mecanismes candidats. Recerca ambiental201, 111558. https://doi.org/10.1016/j.envres.2021.111558

Hi ha grans variacions individuals en la facilitat amb què les persones poden desintoxicar-se de l'exposició a metalls pesants. Algunes persones tenen retalls genètics que ho dificulten molt, de manera que la càrrega de metalls pesants al llarg de la vida pot augmentar-se i afectar la fisiologia. 

Per tant, si fa molts mesos que mengeu una dieta cetogènica ben formulada per a la vostra salut mental i el vostre progrés se sent lent quan es tracta de millores en l'estat d'ànim i la cognició, vull que hi presteu atenció. 

Pot significar que necessiteu augmentar la ingesta de nutrients, la suplementació o fins i tot consultar un metge de medicina funcional per al tractament avançat de la càrrega de metalls pesants. 

No recomano que les persones intentin teràpies de quelació avançades (per exemple, edetat disòdic) sense l'ajuda d'un metge de medicina funcional a bord. Fer-ho sense una avaluació adequada primer pot afectar la vostra salut i pot ser perillós. Han d'avaluar la funció renal i hepàtica i avaluar les reserves i la ingesta de nutrients. Han de donar-te coses addicionals per ajudar el teu cos a manejar els metalls que sortiran, o es poden produir danys addicionals. Si estàs tractant una malaltia mental o un trastorn neurològic, no pots arriscar-te a ser deficient o insuficient en micronutrients utilitzats per quelar els metalls, com el calci, el coure i el zinc. Podríeu experimentar un empitjorament d'aquests símptomes. Et mereixes una atenció mèdica real. Així que si us plau, no us autodetermineu que necessiteu una de les teràpies quelants més potents o que us embarcau vosaltres mateixos. 

Una introducció ràpida i bruta a l'exposició

... milions de persones continuen patint exposicions cròniques a metalls neurotòxics a través del consum d'aliments i aigua o per altres vies d'exposició com la inhalació laboral, el tabaquisme i, més recentment, el vaporatge de cigarrets electrònics.

Gade, M., Comfort, N. i Re, DB (2021). Efectes neurotòxics específics del sexe dels contaminants de metalls pesants: evidència epidemiològica, experimental i mecanismes candidats. Recerca ambiental201, 111558. https://doi.org/10.1016/j.envres.2021.111558

Si viviu o treballeu en un edifici construït abans de 1978, és probable que tingueu una mica d'exposició al plom, ja sigui mitjançant pintura o canonades, i fins i tot és possible estar al sòl al voltant de la propietat. 

Recordeu quan alguns de nosaltres érem petits i asseguts al seient del darrere de la benzinera als anys 1970 i 80, olorant fum amb les finestres abatudes? Vam estar exposats al plom mentre s'omplien els dipòsits de gasolina. 

Abans d'utilitzar una dieta cetogènica per millorar la vostra salut mental i els símptomes neurològics, és possible que la vostra dieta també hagi tingut un paper en l'augment de la càrrega de metalls pesants. Hi ha nivells més alts d'exposició al plom i al cadmi amb el consum de grans de cereals i lactis que es cultiven o processen mitjançant l'agricultura industrialitzada.

Cita: Suomi, J., Valsta, L. i Tuominen, P. (2021). Exposició dietètica a metalls pesants entre adults finlandesos el 2007 i el 2012. Revista internacional d’investigació ambiental i salut pública18(20), 10581. https://doi.org/10.3390/ijerph182010581

Viure i treballar a prop de diferents indústries pot provocar grans acumulacions de càrrega de metalls pesants. No suposeu que la indústria ha fet les proteccions adequades en interès de la vostra salut o que els nivells d'autorització de la FDA fan que aquest tipus d'exposicions siguin segures. No és només una indústria que allibera metalls pesants al medi ambient, sinó que són 100. O almenys uns quants a prop teu. I és acumulatiu. 

Coses addicionals que pots fer

Si descobriu a través de proves o sospiteu que teniu una càrrega de metalls pesats, podeu fer els passos següents a més de la vostra dieta cetogènica.

Menja la fibra

No sóc un gran fan de la fibra perquè veig que causa molts problemes digestius a algunes persones i que la tolerància a la fibra és una cosa molt individual. La fibra ajudarà a alliberar i excretar els metalls d'unió mitjançant processos de desintoxicació. Afortunadament, les verdures baixes en carbohidrats tenen molta fibra. Poseu una mica de fibra addicional a la vostra dieta. Però no et facis mal de panxa. Presta atenció a com et sents i a qualsevol problema digestiu. Si treballeu amb una persona de medicina funcional per a la desintoxicació avançada de metalls pesants, probablement augmentarà la vostra fibra. Està bé. Només feu-los saber si us tendeix a molestar. 

Aprèn sobre la sauna

L'arsènic, el cadmi, el plom i el mercuri (i moltes altres toxines ambientals que no són metalls) surten en suor. Aquí teniu un vídeo sobre com funciona per reduir la càrrega de metalls pesants.

Saltar pel forat del conill sobre la sauna és un esforç secundari digne per a la persona que intenta curar el seu cervell. Aprendre sobre els efectes de les proteïnes de xoc tèrmic, la salut vascular del cervell, els efectes de millora cognitiu, la reducció de l'envelliment neurodegeneratiu i la desintoxicació de substàncies tòxiques addicionals per a la salut del cervell només us permetrà arribar als vostres objectius. Tinc una sauna, però quan vaig començar, vaig utilitzar una al gimnàs local durant diversos anys i la vaig fer part de la meva rutina diària per facilitar la meva pròpia curació amb la dieta cetogènica.

No confieu en les vostres canonades

Beu aigua que hagi passat per un filtre de carbó activat, com a mínim. I penseu a invertir en un filtre d'osmosi inversa si podeu financerament. Recordeu que no farem "perfecte" l'enemic de fer petites i constants millores per curar el nostre cos. Si acabeu utilitzant filtres d'osmosi inversa a casa, remineralitzeu l'aigua potable. Hi ha productes minerals traça que ho fan. El teu cervell necessita molts minerals per ser feliç. I l'osmosi inversa els elimina en el procés de neteja. 

Maximitza el teu glutatió

Maximitzeu els vostres precursors de glutatió amb aliments i considereu la suplementació amb micronutrients i aminoàcids particulars, o fins i tot el propi glutatió liposòmic, si encara no ho heu fet. 

Cal tenir prou aminoàcids per desintoxicar-se. Assegureu-vos d'optimitzar l'àcid de l'estómac per descompondre la proteïna en aminoàcids i absorbir tots els nutrients possibles dels aliments. 

Podeu obtenir més informació sobre aquestes opcions a les següents entrades del blog:

Conclusió

Si estàs intentant curar-te de malalties mentals i problemes neurològics, és important que sàpigues que el teu cos està intentant cuidar-te. Si tens una càrrega de metall pesat, el teu cos està fent tot el possible per intentar desfer-te'n per tu. I això vol dir que utilitzarà molts dels vostres nutrients intentant aconseguir-ho. Utilitzarà els nutrients que aporteu per regular el glutatió per eliminar aquests metalls pesants. Pot ser que necessiti més del que esteu proporcionant tant per reduir la vostra càrrega de metalls pesants COM per reparar el vostre cervell i per regular certs sistemes de neurotransmissors.

Sóc un assessor de salut mental que practica principis de psiquiatria funcional i nutricional, i he desenvolupat una versió en línia del que faig com a educador i entrenador de salut que us pot interessar. S'anomena Programa de recuperació de la boira cerebral.

Com sempre, aquest és un bloc informatiu i no consell mèdic. No sóc el teu metge.

T'agrada el que estàs llegint al blog? Vols aprendre sobre els propers seminaris web, cursos i fins i tot ofertes sobre suport i treballant amb mi per assolir els teus objectius de benestar? Registra't!

Perquè tens dret a conèixer totes les maneres en què et pots sentir millor.


referències

Attademo, L., Bernardini, F., Garinella, R. i Compton, MT (2017). Contaminació ambiental i risc de trastorns psicòtics: una revisió de la ciència fins ara. Investigació de l’esquizofrènia, 181, 55-59. https://doi.org/10.1016/j.schres.2016.10.003

Balali-Mood, M., Naseri, K., Tahergorabi, Z., Khazdair, MR i Sadeghi, M. (2021). Mecanismes tòxics de cinc metalls pesants: mercuri, plom, crom, cadmi i arsènic. Fronteres en farmacologia, 12. https://www.frontiersin.org/article/10.3389/fphar.2021.643972

Bist, P. i Choudhary, S. (2022). Impacte de la toxicitat dels metalls pesants a la microbiota intestinal i la seva relació amb els metabòlits i l'estratègia futura dels probiòtics: una revisió. Recerca d’elements traça biològica. https://doi.org/10.1007/s12011-021-03092-4

Teràpia de quelació i salut mental: depressió, ansietat generalitzada, pànic i trastorn bipolar. (nd). Recuperat el 27 de març de 2022 a https://www.mentalhelp.net/blogs/chelation-therapy-and-mental-health/

Chen, P., Miah, MR i Aschner, M. (2016). Metalls i Neurodegeneració. Recerca F1000, 5, Facultat F1000 Rev-366. https://doi.org/10.12688/f1000research.7431.1

Desintoxicació de metalls pesants: l'assassí fantasma que destrueix el teu cos. (nd). Recuperat el 27 de març de 2022 a https://toxicburden.com/detox-heavy-metals-the-phantom-killer/

Engwa, GA, Ferdinand, PU, ​​Nwalo, FN i Unachukwu, MN (2019). Mecanisme i efectes sobre la salut de la toxicitat dels metalls pesants en humans. En Intoxicació al món modern: nous trucs per a un gos vell? IntechOpen. https://doi.org/10.5772/intechopen.82511

Gade, M., Comfort, N. i Re, DB (2021). Efectes neurotòxics específics del sexe dels contaminants de metalls pesants: evidència epidemiològica, experimental i mecanismes candidats. Recerca ambiental, 201, 111558. https://doi.org/10.1016/j.envres.2021.111558

Glicklich, D. i Frishman, WH (2021). El cas per al cribratge de metalls pesants de cadmi i plom. The American Journal of the Medical Sciences, 362(4), 344-354. https://doi.org/10.1016/j.amjms.2021.05.019

Intoxicació per metalls pesants | Centre d'informació de malalties genètiques i rares (GARD): un programa NCATS. (nd). Recuperat el 27 de març de 2022 a https://rarediseases.info.nih.gov/diseases/6577/heavy-metal-poisoning

Ijomone, OM, Ifenatuoha, CW, Aluko, OM, Ijomone, OK i Aschner, M. (2020). El cervell envellit: impacte de la neurotoxicitat dels metalls pesants. Revisions crítiques en toxicologia, 50(9), 801-814. https://doi.org/10.1080/10408444.2020.1838441

Jomova, K. i Valko, M. (2011). Avenços en l'estrès oxidatiu induït per metalls i malalties humanes. Toxicologia, 283(2), 65-87. https://doi.org/10.1016/j.tox.2011.03.001

Jones, DH, Yu, X., Guo, Q., Duan, X. i Jia, C. (2022). Disparitats racials en la contaminació per metalls pesants del sòl urbà al sud-est dels Estats Units. Revista Internacional de Recerca Ambiental i Salut Pública, 19(3), 1105. https://doi.org/10.3390/ijerph19031105

Koszewicz, M., Markowska, K., Waliszewska-Prosol, M., Poreba, R., Gac, P., Szymanska-Chabowska, A., Mazur, G., Wieczorek, M., Ejma, M., Slotwinski , K. i Budrewicz, S. (2021). L'impacte de la coexposició crònica a diferents metalls pesants en petites fibres dels nervis perifèrics. Estudi dels treballadors de la indústria del metall. Revista de Medicina del Treball i Toxicologia, 16(1), 12. https://doi.org/10.1186/s12995-021-00302-6

Le Foll, C. i Levin, BE (2016). Producció de cetona d'astròcits induïda per àcids grassos i control de la ingesta d'aliments. Revista Americana de Fisiologia: Fisiologia Reguladora, Integrativa i Comparada, 310(11), R1186 – R1192. https://doi.org/10.1152/ajpregu.00113.2016

Ma, J., Yan, L., Guo, T., Yang, S., Guo, C., Liu, Y., Xie, Q. i Wang, J. (2019). Associació de metalls pesants tòxics típics amb esquizofrènia. Revista Internacional de Recerca Ambiental i Salut Pública, 16(21), 4200. https://doi.org/10.3390/ijerph16214200

Mark Hyman, MD. (2021, 15 de febrer). Metalls pesants i salut: la història no explicada. https://www.youtube.com/watch?v=z3piAhxmDGY

Notariale, R., Infantino, R., Palazzo, E. i Manna, C. (2021). Els eritròcits com a model per a la disfunció vascular relacionada amb els metalls pesants: l'efecte protector dels components dietètics. International Journal of Molecular Sciences, 22(12), 6604. https://doi.org/10.3390/ijms22126604

Olung, NF, Aluko, OM, Jeje, SO, Adeagbo, AS i Ijomone, OM (2021). Disfunció vascular al cervell; Implicacions per a l'exposició a metalls pesants. Revisions actuals d'hipertensió, 17(1), 5-13. https://doi.org/10.2174/1573402117666210225085528

Orisakwe, OE (2014). El paper del plom i el cadmi en psiquiatria. Revista nord-americana de ciències mèdiques, 6(8), 370-376. https://doi.org/10.4103/1947-2714.139283

Pal, A., Bhattacharjee, S., Saha, J., Sarkar, M. i Mandal, P. (2021). Estratègies i respostes de supervivència bacteriana sota estrès de metalls pesants: una visió general completa. Revisions crítiques en microbiologia, 0(0), 1-29. https://doi.org/10.1080/1040841X.2021.1970512

Sears, ME i Genuis, SJ (2012). Determinants ambientals de la malaltia crònica i els enfocaments mèdics: reconeixement, evitació, teràpia de suport i desintoxicació. Revista de Salut Pública i Mediambiental, 2012, e356798. https://doi.org/10.1155/2012/356798

Sears, ME, Kerr, KJ i Bray, RI (2012). Arsènic, cadmi, plom i mercuri a la suor: una revisió sistemàtica. Revista de Salut Pública i Mediambiental, 2012, 184745. https://doi.org/10.1155/2012/184745

Suomi, J., Valsta, L. i Tuominen, P. (2021). Exposició dietètica a metalls pesants entre adults finlandesos el 2007 i el 2012. Revista Internacional de Recerca Ambiental i Salut Pública, 18(20), 10581. https://doi.org/10.3390/ijerph182010581

Tchounwou, PB, Yedjou, CG, Patlolla, AK i Sutton, DJ (2012). Toxicitat de metalls pesants i medi ambient. EXS, 101, 133-164. https://doi.org/10.1007/978-3-7643-8340-4_6

El paper de la contaminació per metalls pesants en els trastorns neuroconductuals: un focus sobre l'autisme | SpringerLink. (nd). Recuperat el 27 de març de 2022 a https://link.springer.com/article/10.1007/s40489-014-0028-3

El paper dels metalls pesants i les toxines ambientals en els trastorns psiquiàtrics. (nd). Laboratori de les Grans Planes. Recuperat el 27 de març de 2022 a https://www.greatplainslaboratory.com/articles-1/2017/7/10/the-role-of-heavy-metals-and-environmental-toxins-in-psychiatric-disorders

Weiss, ST, Campleman, S., Wax, P., McGill, W. i Brent, J. (2022). Fracàs dels resultats de les proves d'orina provocades per quelants per predir la toxicitat per metalls pesants en una cohort prospectiva de pacients referits per a una avaluació de toxicologia mèdica. Toxicologia clínica, 60(2), 191-196. https://doi.org/10.1080/15563650.2021.1941626

4 Comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.