El millor tractament per a la boira cerebral i la neuroinflamació

El millor tractament per a la boira cerebral

L'objectiu d'aquesta entrada al bloc és ajudar-vos a entendre com la neuroinflamació contribueix als vostres símptomes recurrents i crònics de boira cerebral. Al final d'aquest article, entendràs el millor tractament per als símptomes de la boira cerebral i la neuroinflamació subjacent que impulsa aquests símptomes.

La boira cerebral pot tenir una varietat de símptomes que inclouen fatiga cognitiva, incapacitat per enfocar o concentrar-se i problemes amb la memòria a curt termini. La gent acostuma a utilitzar el terme boira cerebral per descriure formes més lleus i versions molt més greus que en molts casos compleixen els criteris de deteriorament cognitiu lleu (MCI).

Un dels principals motors dels problemes cognitius i dels símptomes de la boira cerebral és aquest augment d'insulina.

Un altre signe que la vostra energia cel·lular no és correcta és si trobeu que després de menjar, la vostra funció cognitiva millora del que era. Això vol dir que potser has estat una mica hipoglucèmic. L'energia del vostre cervell hauria de poder mantenir-se estable perquè si els nivells de glucosa baixen, el vostre cos hauria de ser flexible i passar a cremar el vostre propi greix corporal per produir àcids grassos i cetones per alimentar la funció cerebral. Si els vostres nivells d'insulina són crònicament alts, vol dir que és més probable que obtingueu nivells inconsistents d'energia cerebral a partir de la glucosa com a subministrament de combustible, i els nivells crònicament alts d'insulina que es produeixen fan que us sigui impossible accedir a aquestes reserves de greix.

Després de menjar, no hauríeu d'obtenir canvis en la vostra energia. Hauríeu d'aconseguir un bon alleujament de la sensació de tenir gana. Si passa alguna cosa diferent a això, és el vostre símptoma que el vostre cervell necessita la vostra ajuda. Cal que presteu atenció i comenceu a arreglar el metabolisme trencat que està posant en risc la seva funció.

El cervell NO està bé amb una energia insuficient. Tindreu boira cerebral i processos d'envelliment neurodegeneratiu primerenc que lentament (o no tan lentament) us robaran la funció cerebral.

Els problemes amb la dinàmica energètica i els metabolismes desordenats impulsats per la resistència a la insulina són només una de les maneres en què la microglia es pot activar. Les col·leccions d'adiposes (cèl·lules grasses) poden activar-les a través de l'eix microglia-adipós. Es poden activar quan s'inhala quelcom tòxic, com veiem amb la contaminació de l'aire, que s'anomena eix pulmonar-glial. Es poden activar a partir de l'accés microbioma-neuròglia que passa quan tens un intestí permeable. Enteneu la idea. Qualsevol cosa que activi el sistema immunitari del vostre cos, us cridarà al cervell que hi ha un perill i activarà la resposta immune microglial. Fins i tot una lesió cerebral traumàtica (TCE) pot convertir aquestes cèl·lules glials en un estat de comportament inflamatori sense parar.

I aquestes cèl·lules glials són reactives i actives a llarg termini és el problema. En els casos en què els atacs són ininterromputs per sucres elevats en sang i resistència a la insulina, contaminació de l'aire, intestí permeable després de cada àpat o cèl·lules adiposes que supuren inflamació, el nostre cervell mai és capaç de calmar aquesta resposta i la neuroinflamació no s'atura. L'activació glial ininterrompuda condueix a la neuroinflamació i el dany posterior als cossos cel·lulars neuronals que no es poden netejar i reparar amb prou rapidesa!

Aleshores, què fa exactament la microglia?

Quan mireu el cervell que té diferents tipus de neurones i una d'aquestes és la microglia. Quan estava al meu programa de postgrau en Psicologia Clínica no van parlar gaire de la microglia, a part de dir-nos que es comportaven com a "cola" i que donaven suport estructural entre les neurones. Boy era una comprensió incompleta! Des de llavors hem après que la microglia ajuda a netejar les restes cel·lulars neuronals que es produeixen a mesura que les cèl·lules envelleixen i moren. Necessites que funcionin! En realitat són molt actius metabòlicament i hi ha diferents tipus de cèl·lules microglials al nostre cervell. Però quan es comporten amb normalitat, netegen els residus de les cèl·lules i també netegen proteïnes trencades que després es convertirien en plaques i embolics.

Només hi ha una capacitat antioxidant insuficient al cervell per reparar el dany si l'activació de la microglia és crònica. I el dany a les cèl·lules cerebrals serà molt superior a la capacitat del cervell per mantenir-se al dia i mantenir les cèl·lules després d'aquest dany crònic.

Què notaré si tinc neuroinflamació crònica?

No només us despertareu un matí necessàriament i no tindràs el cervell en funcionament, encara que molts de vosaltres que llegiu aquest bloc diràs que sens dubte semblava així! Alguns de vosaltres vau tenir una malaltia o una infecció que podria haver causat un punt d'inflexió. Però moltes persones que desenvolupen boira cerebral van observar els símptomes des del principi i simplement no se'n van adonar.

Alguns dels primers signes són fatiga cerebral. La teva resistència cognitiva disminueix, nota que no pots gastar l'energia mental com abans ho vas fer. Que quan el teu cervell es cansa, cosa que passa amb molta més facilitat, comences a tenir problemes per enfocar-te. Pots modificar les activitats que siguin pesants cognitivament perquè encara les puguis fer, però durant menys temps o amb més suport.  

Sovint, els meus clients m'expliquen històries que van de ser lectors àvids a passar a audiollibres o podcasts. I això funciona durant un temps. Però a mesura que els processos neurodegeneratius no s'aborden i es produeixen més danys, descobreixen que la seva capacitat d'enfocar-se és cada cop més curta.

Dr. Datis Kharrazian dóna un gran exemple d'això quan parla de com les persones que viatgen amb cotxe que planifiquen conduir llargs trams (que és un esforç cognitiu) poden trobar que necessiten moltes més pauses o hauran de conduir menys hores al dia cap a la seva destinació.

Aquest no és un procés d'envelliment normal.

Això és impulsat per la inflamació.

Fins i tot si ets molt més gran que abans, perdre constantment la teva capacitat per llegir, conduir al trànsit o per a llargues distàncies, planificar esdeveniments o processos i/o centrar la teva atenció en les persones i coses que estimes no és un envelliment normal. Les persones grans amb un cervell sa gaudeixen de totes aquestes coses. No et diguis que estàs fent gran i que això és normal. Això farà que evitis fer alguna cosa per rescatar la teva funció cognitiva. No utilitzeu el que heu observat en familiars o amics que estan experimentant un declivi neurodegeneratiu per determinar què serà raonable i possible per a vosaltres a mesura que envelleixis. De fet, és possible tenir un cervell que funcioni millor en els teus anys més grans que quan eres més jove.

La inflamació del cervell es pot tractar completament.

Però també tinc problemes d'humor!

Quan hi ha neuroinflamació al cervell, la rapidesa amb què pots pensar disminueix. Això es deu al fet que la velocitat a la qual les cèl·lules del cervell es poden comunicar entre elles es veu afectada. Això pot passar al gir cingulat i a l'escorça prefrontal, i la forma en què experimentaràs això és depressió o estat d'ànim baix.  

Però espereu, podeu dir que em vaig prendre un ISRS una vegada, i el meu estat d'ànim i la meva tristesa van millorar, així que deu ser que no tenia prou serotonina i, per tant, tota aquesta neuroinflamació deu ser secundària!

No molt ràpid.

Els ISRS tenen un efecte inicial ja que redueixen la neuroinflamació temporalment, però aquest efecte s'esvaeix en un parell de setmanes o un mes. És per això que els efectes dels ISRS no són el millor tractament per als trastorns de l'estat d'ànim. És probable que sentiu una disminució temporal dels processos neuroinflamatoris que tenen lloc al vostre cervell. Afortunadament, hi ha maneres millors i més sostenibles de reduir la inflamació al cos i al cervell que duraran i us ajudaran de manera consistent no només a reduir o eliminar els símptomes de la boira cerebral, sinó que permeten que el vostre cervell guareixi els danys existents que es van produir abans de ser educats. aquest procés de malaltia.

Quina és la millor manera de reduir dràsticament la neuroinflamació?

Si voleu reduir la neuroinflamació i revertir la boira cerebral, haureu de confiar en factors nutricionals i d'estil de vida. No hi ha una pila de suplements o medicaments que pugui prendre que aturarà el procés neurodegeneratiu. I no hi ha millor manera d'eliminar la neuroinflamació que la dieta cetogènica. No hi ha millor teràpia metabòlica per al cervell que una dieta cetogènica. S'utilitza per tractar els trastorns metabòlics més greus del cervell (per exemple, epilèpsia, esquizofrènia, trastorn bipolar, Alzheimer precoç).

Una vegada que l'energia del vostre cervell millori i la vostra neuroinflamació disminueixi, la vostra boira cerebral millorarà o desapareixerà. És possible que necessiteu una mica de suplementació personalitzada (nutrigenòmica) per ajudar a netejar encara més la boira cerebral o una mica d'investigació amb medicina funcional per identificar un altre factor causant (p. ex., exposició a motlles, toxicitat per metalls pesants). Però una vegada que la vostra boira cerebral millori significativament amb una dieta cetogènica, us resultarà exponencialment més fàcil incorporar altres suports d'estil de vida per al funcionament saludable del cervell.

  • Qualitat del son
  • Exercir
  • Pràctiques de meditació/mindfulness
  • Psicoteràpia (molt més fàcil de fer quan el teu cervell funciona)
  • Estimulacions cerebrals (jocs de gimnàstica cerebral, noves habilitats, aficions, exposicions a la llum)
  • Límits i autodefensa

Qui pot fer aquestes coses amb poca energia i una boira cerebral debilitant? No poden. Almenys no molt eficaçment. I per això és important utilitzar una dieta cetogènica per rescatar la funció cerebral perquè pugueu portar el vostre cervell i l'energia a un lloc on pugueu començar a fer les altres coses que heu de fer per optimitzar el vostre funcionament i reduir la probabilitat de patir. una boira cerebral debilitant de nou durant la teva vida.

Com a avantatge addicional, les dietes cetogèniques tenen mecanismes pels quals ajuden a equilibrar les respostes immunitàries que es comporten d'una manera fora de control i són fantàstiques per curar l'intestí permeable.

Així, quan implementeu una dieta cetogènica, no només esteu tractant la vostra boira cerebral, sinó que esteu tractant disfuncions patològiques subjacents que poden estar alimentant les vostres condicions cròniques. Les dietes cetogèniques són excel·lents intervencions de la causa principal perquè els seus beneficis són sistèmics i treballen en el problema de la causa principal, que és la disfunció mitocondrial (energia cel·lular).

Espero que aquesta entrada al bloc us hagi ajudat a entendre millor el vincle entre la neuroinflamació i la boira cerebral. Vull que coneguis totes les maneres en què pots sentir-te millor. Si pateix una boira cerebral recurrent o crònica, vull que la conegui i tingui accés a les intervencions més efectives per tractar-la. Us animo a considerar una dieta cetogènica per començar a curar el vostre cervell.

Si necessiteu ajuda i suport per passar a una dieta cetogènica per tractar la vostra boira cerebral, poseu-vos en contacte. Realment hi ha un art i una ciència per implementar-lo de manera òptima amb el propòsit específic de rescatar la funció cognitiva o tractar problemes neurològics i de l'estat d'ànim. Podeu obtenir més informació sobre el programa de recuperació de la boira cerebral i l'oportunitat de treballar amb mi directament en un format en línia a continuació:

Si t'ha agradat aquesta publicació al blog, considera registrar-te per rebre futures publicacions al blog. Les noves entrades del bloc arribaran directament al vostre correu electrònic!

Perquè tens dret a conèixer totes les maneres en què et pots sentir millor.


referències

Achanta, LB i Rae, CD (2017). β-hidroxibutirat al cervell: una molècula, múltiples mecanismes. Recerca Neuroquímica, 42(1), 35-49. https://doi.org/10.1007/s11064-016-2099-2

Cavaleri, F. i Bashar, E. (2018). Sinèrgies potencials de β-hidroxibutirat i butirat sobre la modulació del metabolisme, la inflamació, la cognició i la salut general. Revista de Nutrició i Metabolisme, 2018, 7195760. https://doi.org/10.1155/2018/7195760

Dąbek, A., Wojtala, M., Pirola, L. i Balcerczyk, A. (2020). Modulació de la Bioquímica Cel·lular, Epigenètica i Metabolòmica per Cossos Cetònics. Implicacions de la dieta cetogènica en la fisiologia de l'organisme i els estats patològics. nutrients, 12(3), 788. https://doi.org/10.3390/nu12030788

Dhru Purohit. (2021 de juliol de 29). Eviteu aquests FACTORS DE RISC per prevenir la inflamació de BRIAN! | Dr. Datis Kharrazian. https://www.youtube.com/watch?v=2xXPO__AG6E

Greco, T., Glenn, TC, Hovda, DA i Prins, ML (2016). La dieta cetogènica disminueix l'estrès oxidatiu i millora l'activitat del complex respiratori mitocondrial. Diari de flux sanguini i metabolisme cerebral, 36(9), 1603. https://doi.org/10.1177/0271678X15610584

Jain, KK (2021). Trastorns de la memòria i demència induïts per fàrmacs. A KK Jain (Ed.), Trastorns neurològics induïts per fàrmacs (pàgs. 209–231). Springer International Publishing. https://doi.org/10.1007/978-3-030-73503-6_14

Koh, S., Dupuis, N. i Auvin, S. (2020). Dieta cetogènica i neuroinflamació. Investigació sobre l'epilèpsia, 167, 106454. https://doi.org/10.1016/j.eplepsyres.2020.106454

Mattson, MP, Moehl, K., Ghena, N., Schmaedick, M. i Cheng, A. (2018). Commutació metabòlica intermitent, neuroplasticitat i salut cerebral. Comentaris sobre la natura. Neurociència, 19(2), 63. https://doi.org/10.1038/nrn.2017.156

McDonald, TJW i Cervenka, MC (2018). Dietes cetogèniques per a trastorns neurològics de l'adult. Neuroterapèutics, 15(4), 1018. https://doi.org/10.1007/s13311-018-0666-8

Mu, C., Shearer, J. i Morris H. Scantlebury. (2022). La dieta cetogènica i el microbioma intestinal. En Dieta cetogènica i teràpies metabòliques: rols ampliats en salut i malaltia (2a ed., pàgs. 245–255). Oxford University Press.

Newman, JC i Verdin, E. (2017). β-hidroxibutirat: un metabòlit de senyalització. Revisió anual de nutrició, 37, 51. https://doi.org/10.1146/annurev-nutr-071816-064916

Norwitz, NG, Dalai, SS i Palmer, CM (2020). La dieta cetogènica com a tractament metabòlic de la malaltia mental. Opinió actual en Endocrinologia, Diabetis i Obesitat, 27(5), 269-274. https://doi.org/10.1097/MED.0000000000000564

Olson, CA, Vuong, HE, Yano, JM, Liang, QY, Nusbaum, DJ i Hsiao, EY (2018). La microbiota intestinal media els efectes anti-convulsions de la dieta cetogènica. Cèl · lula, 173(7), 1728-1741.e13. https://doi.org/10.1016/j.cell.2018.04.027

4 Comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.